Centrul de Ajutor schimbă vieți în India

11130210_1565519177046082_1075500148248980710_n.690x460În fiecare lună, evanghelizatorii de la Centrul de Ajutor merg 350 de kilometri ca să viziteze micuța biserică unde slujește domnul James.

Biserica este în orășelul Guntur, statul Andhra Pradesh din India, și primește vizitatorii cu bucuria zecilor de copii care se entuziasmează în fiecare lună, atunci când sunt evanghelizați.

Centrul de Ajutor Spiritual a ajuns în India în 1998 și are, în prezent, trei temple în țară, care primesc și ajută aproximativ 450 de creștini. Conduse de preotul Edward Costa, care se află în țară de 5 ani, grupurile de evanghelizare au mers din ușă-n ușă vizitând azile, spitale, case de sprijin pentru persoane cu dizabilități și orfelinate, făcând donații de alimente și haine și, mai ales, restaurând credința oamenilor care cred că au pierdut totul în viața lor.

Dar, asta nu e suficient. „Lucrarea Centrului de Ajutor este să aducă oamenilor credința pură, credința care rezolvă, care transformă. Și facem asta, fără să ofensăm credința sau religia lor”, afirmă preotul Edward.

De aceea, au venit din Chennai, orașul unde este sediul Centrului de Ajutor din India, până la Guntur. Aici, există și oameni care strigă după pace și au nevoie de ajutor. Domnul James slujește aproximativ 30 de copii în fiecare zi, oferind mâncare și educație. Centrul de Ajutor îi sprijină donându-le sute de kilograme de alimente, jucării, haine și chiar rechizite școlare. Și, cel mai important, evanghelizând comunitatea.

Lucrarea cu toate vârstele

În afară de vizitarea copiilor și vârstnicilor, Centrul de Ajutor din India are un grup de tineri care, în prezent, numără aproximativ 150 de membri. Lucrarea se face prin conștientizare și acțiuni sociale.

Deja, printre adulți, abundă mărturii ale celor care și-au transformat viața, după ce s-au încredințat Lui Dumnezeu. Domnul Venkatesh, de exemplu, avea o viață de familie distrusă. Din cauza religiozității, a pierdut tot ce a avut, a devenit agresiv și a menținut o relație extraconjugală timp de 4 ani, după care a aflat că soția lui, din cauza disperării, a vizitat un Centru de Ajutor.

„Fiindcă o înșelam cu o femeie măritată, cred că și ea a făcut la fel. Din cauza torturii pe care i-o aplicam soției, a încercat să se sinucidă”, spune Venkatesh. „A mers la Centrul de Ajutor fără consimțământul meu. Când am aflat, am bătut-o și nu i-am permis să se mai întoarcă acolo”.

Totuși, ea a continuat să meargă pe ascuns și, cu ajutorul unui prieten de familie, a mers și soțul ei. Acolo, a învățat să-și revizuiască comportamentul și, treptat, și-a schimbat viața. Chiar dacă a suferit din cauza prejudecății altor indieni, n-a renunțat.

„Am continuat să frecventez Centrul de Ajutor. Am început să ascult și să practic Cuvântul Lui Dumnezeu. Am învățat că trebuie să părăsesc vechea viața și exact asta am făcut”, a mărturisit el.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *