Iertare infinită
Multe persoane au suferit din cauza lipsei cunoaşterii şi aici este vorba despre o suferinţă pe care nici măcar Dumnezeu nu o poate alina pentru că nimeni nu poate să o elibereze pe persoană de o asemenea suferinţă, atâta timp cât ea nu ia o atitudine. Această atitudine este „iertarea”
Când avem o ranciună în inimă, cerurile rămân literalmente închise la rugăciunile noastre. Când persoana are un resentiment în inimă, ea intră automat în parteneriat cu diavolul şi iertarea poate fi dată doar de Dumnezeu.
Dacă ţi-ai întreba doctorul despre ranchiună şi despre vindecare, el ţi-ar spune că prima, îngreunează realizarea celei de-a doua pentru că asta este dovedit ştiinţific.
Când există ranchiună, aceasta este ca un cancer ce creşte şi strânge pe „drum” mai multe ranchiuni, făcând imposibil accesul la Tronul lui Dumnezeu.
Biblia ne spune în rugăciunea Tatăl Nostru: „şi ne iartă nouă greşelile noastre, precum şi noi iertăm greşiţilor noştri;” (Matei 6:12) Mulţi repetă mereu aceste cuvinte prin intermediul rugăciunii, dar în acelaşi timp, nu iartă. Se înşală pe ei însăşi când se roagă să fie iertaţi potrivit cu ceea ce ei „au iertat” altora.
Iisus, odată, a rostit o parabolă despre un rob nemilostiv şi despre asemănarea istorioarei cu Împărăţia Cerurilor unde domneşte Iisus. Creditorul despre care se vorbeşte în parabolă este comparat cu un rege care a împrumutat bani slujitorilor săi. Unuia i-a dat 10000 de talanţi, care în ziua de azi ar fi echivalentul a 180 de milioane de dolari. El însă, l-a iertat de datorie pe slujitorul său. Acesta din urmă, l-a întâlnit pe drum pe unul ce-i datora 100 de dinari, (echivalentul a 3 luni de muncă), dar a ales să nu îl ierte. Regele este Domnul Iisus iar datoria pe care o avem faţă de El nu este una care să se poată plăti. Nimic din această lume nu-ţi poate plăti datoria faţă de Dumnezeu. Datoriile pe care le avem faţă de oameni sunt mici şi nesemnificative pentru Dumnezeu.
Datoria ta nu se poate plăti, dar când îi ceri iertare lui Dumnezeu, El iartă. Doar persoana care nu îl iartă pe cel care a ofensat-o nu primeşte iertarea.
Atunci stăpânul a chemat la el pe robul acesta şi i-a zis: „Rob viclean! Eu ţi-am iertat toată datoria, fiindcă m-ai rugat. Oare nu se cădea să ai şi tu milă de tovarăşul tău cum am avut eu milă de tine?” Şi stăpânul s-a mâniat şi l-a dat pe mâna chinuitorilor, până va plăti tot ce datora. Tot aşa vă va face şi Tatăl Meu cel ceresc, dacă fiecare din voi nu iartă din toată inima pe fratele său.” (Matei 18:32-35)
Aceasta este cea mai mare problemă a fiinţei umane. Orice păcat poate fi iertat, dar dacă păstrezi ranchiună în inima ta, Dumnezeu nu te va ierta. Credinţa care Îl mulţumeşte pe Iisus trebuie să fie pură, izvorâtă dintr-o conştiinţă curată şi spălată.
Iertarea este atât de importantă încât Domnul Iisus, ne-a zis că nu trebuie să iertăm doar de 7 ori ci de 70 de ori câte 7. Iertarea trebuie să nu aibă capăt. Cu cât dai mai mult, cu atât vei primi mai mult, pentru că nu este dificil să primeşti ci să dai pentru că nu există mântuire dacă nu ierţi!
A şti să ierţi este aproape totul…
Crezi că şti totul despre iertare? Meditează şi vezi dacă ai acordat importanţa necesară pentru această poruncă preţioasă în ochii lui Dumnezeu pe care propiul Iisus a practicat-o înainte să moară pe crucea de la Calvar.
Nu lipsiţi duminica viitoare 26, iunie de la Locaşul Credinţei, unde pe parcursul Liturghiei Principale pentru Transformarea Vieţii, la ora 09:00 şi la ora 15:00, vom aprofunda acest subiect atât de sensibil şi de crucial pentru fiinţa umană.
Deixe o seu comentário