Cum trebuie să ne apropiem de Dumnezeu?
Tu probabil ai participat deja la o ceremonie de nuntă sau cel puțin ai văzut una într-un film. La un moment dat al sărbătorii, preotul spune acea faimoasă frază: „Dacă cineva are ceva împotriva unirii acestor doi, să vorbească acum sau să tacă pentru totdeauna”. Dacă unul dintre cupluri are o viață dublă, acesta va fi cu siguranță un moment încordat. Iar această teamă de a fi expus vine pentru că conștiința îl acuză. El / ea știe că trăiește în greșeală.
Și, în același mod, cum o viață dreaptă și, în consecință, o conștiință bună este necesară pentru o căsătorie între un bărbat și o femeie, același lucru este valabil și pentru un legământ cu Dumnezeu. Subiectul a fost discutat de episcopul Renato Cardoso în cadrul întâlnirii de duminica trecută (16.08.) în Templul lui Solomon.
Vezi ce spune Sfintele Scripturi:
”Să ne apropiem cu o inimă adevărată, în deplină asigurare a credinței, având inimile stropite, pentru curățire, de o conștiință rea și trupurile scăldate cu apă pură. Să ținem strâns mărturisirea credinței noastre, fără clătinare; căci credincios este cel ce a promis (…) Căci dacă noi păcătuim voit după ce am primit cunoașterea adevărului, nu mai rămâne sacrificiu pentru păcate” Evrei 10:22,23,26
Domnul Iisus a descoperit secretul unei vieți pure înaintea lui Dumnezeu:
”De acum înainte nu voi mai vorbi mult cu voi, fiindcă vine prințul acestei lumi și nu are nimic în mine” Ioan 14:30
Episcopul a explicat că Domnul Iisus nu a fost deloc preocupat de apropierea lui Satana (prințul acestei lumi), deoarece știa că cel rău nu avea nimic cu care să-L acuze. Când Iisus a declarat „(el) nu are nimic în Mine”, în alte cuvinte, El spunea: „Sunt curat”.
Și în același mod, așa cum a explicat episcopul Renato, trebuie să ne apropiem de Dumnezeu, să ne apropiem de Altar. Iar o „conștiință curată” este rezultatul unei vieți în ascultare și sacrificiu față de Dumnezeu. Adică să nu comiți în mod deliberat păcatul.
„Când ai această conștiință pură și curată, te apropii de Tronul Harului cu încredere, cu deplină certitudine de credință că promisiunea va fi împlinită în viața ta”, a subliniat Episcopul.
Anularea Sacrificiului
La aflarea Adevărului – că Iisus a murit pentru păcatele noastre – persoana care crede cu adevărat și se pocăiește de viața desfrânată în care a trăit primește iertare și chemarea la o viață de sfințenie. El cheamă ca să se abandoneze orice impuritate, făcând acest lucru, persoana este purificată și decide să urmeze o viață curată înaintea lui Dumnezeu.
Cu toate acestea, episcopul a explicat, așa cum este scris, că dacă după aceea, în mod voluntar, persoana se întoarce să trăiască în păcat, „spune” prin această decizie că, ceea ce a făcut Iisus pentru ea nu are nicio valoare. „Faptul că Iisus a murit pe cruce pentru păcatele noastre, nu înseamnă că acum ni se permite să păcătuim. Viața creștină necesită sacrificiu și puritate”, a subliniat el.
Pregătește-te pentru această nuntă
La fel ca mireasa, ne pregătim pentru următorul 23 august (duminică), când va avea loc Sărbătoarea nunții Mielului. Când o persoană se va căsători, cu atât este mai aproape de dată, cu atât se pregătește mai mult pentru această zi mare. Bucură-te de această săptămână și curățește-ți viața.
Eliberează-te de ranchiune, de mândrie, de ochi răutăcioși, adică divorțează-te de orice păcat. Astfel, vei fi gata să asumi legământul cu Dumnezeu.
Vei putea participa la Catedrala Credinței de pe Șos. Fundeni nr. 11, sector 2, București sau la un Locaș al Duhului Sfânt din apropierea casei tale.
Deixe o seu comentário