„Reconstruirea Eu-lui” după o traumă amoroasă
La emisiunea prezentată de Renato și Cristiane Cardoso, dânșii au evidențiat că, dacă a construi ceva de la zero nu este ușor, reconstruirea eu-lui este și mai dificilă.
Pentru că este important:
Pentru multe persoane care au suferit o traumă majoră, au trăit o tragedie care i-a distrus complet, această posibilitate este aproape inexistentă.
Conform Cristianei Cardoso, persoana care suferă o traumă are mari dificultăți să-și imagineze un viitor mai bun.
„Este ca și cum trecutul ar fi în prezent tot timpul. Persoana suferă în fiecare zi a vieții sale din cauza unui lucru oribil care i s-a întâmpla. Nu poate crede că într-o zi va putea șterge acest lucru din istoria ei. Într-adevăr, nu există o modalitate de a o șterge, dar există o modalitate de a te vindeca”, asigură prezentatoarea.
Semne că persoana nu este încă vindecată:
Renato evidențiază două semne importante:
-Are probleme în a-și aminti trecutul pentru că încă o doare.
-Îi este frică de viitor. Îi este frică să intre într-o nouă relație și să sufere din nou.
Deci, dacă există o durere, o teamă, este pentru că încă nu se simte bine cu ea însăși.
Ce spune expertul:
Pentru psihologul Daiane Ribeiro, primul pas pentru depășirea traumei este ca oamenii să fie clari despre propria lor istorie. În caz contrar, persoana poate rămâne blocată de durere pur și simplu căutând vinovați.
„Este foarte important să resemnificăm această istorie. A resemnifica înseamnă a da un nou sens. Tot ce s-a întâmplat a fost ceea ce a reușit să facă cu conștiința pe care o avea în acel moment. Și, pe baza unei noi conștientizări, este posibil să facă lucrurile altfel. Este important să facem pace cu propria istorie și cu trecutul și acest lucru este posibil doar dând un nou sens acestei istorii trăite: ”resemnificand”, explică ea.
Cum funcționează în practică:
Prezentatorul subliniază că mulți nu pot face acest lucru în practică, chiar dacă are mult sens în teorie.
„De fapt, reconstruirea a ceva care a fost deteriorat este mult mai dificilă, mai costisitoare și necesită o atenție specială dacă vrei să salvezi, să salvezi ceea ce a mai rămas acolo. Construirea de la zero este întotdeauna mai ușoară.
„Și despre asta vorbim despre reconstruirea eu-lui. Am vorbit mult despre asta, pentru că mulți oameni au trecut deja prin traumele cauzate de relațiile dificile, așa că trebuie să găsească o modalitate de a păstra ceea ce este bun, de a repara ceea ce este deteriorat și de a-și construi o viață nouă de acolo”, explica el.
Trebuie să tratați rădăcina:
Cu toate acestea, acesta este un proces laborios, motiv pentru care mulți renunță, se descurajează și aleg să ignore acest domeniu al vieții.
Persoana ajunge să caute o modalitate de a amorți durerea și nu de a trata cauza acesteia. Și nu are rost să-ți anesteziezi durerea pentru că atunci când efectul anesteziei dispare, durerea revine. Ceea ce trebuie să faci este să te ocupi de rădăcina ei”, ne sfătuiește Renato.
Calea de vindecare:
Cursul „Reconstruirea eu-lui” își propune să îți arate calea spre a realiza această vindecare interioară, a te reconstrui din interior și a deveni puternic emoțional, astfel încât să poți construi o viață amoroasă plină și fericită.
Cursul „Reconstrucția Eu-lui” are loc în fiecare joi la Terapia Iubirii la Catedrala Credinței din București pe Soș. Fundeni nr 11, sector 2, la ora 19:00.
Deixe o seu comentário