Locaşul Sfânt din Funchal
Dimineaţa ce se promitea a fi specială pentru invitaţii ce aşteptau acel moment încă de când construcţia edificiului a fost proiectată, a sositPe data de 13 octombrie la ora 16:00 a avut loc atât de mult aşteptata inaugurare formală a Locaşului Sfânt din zona Madeira
Un important edificiu, compus din 2 etaje + parter, face acum parte din decorul oraşului. Fiind localizat într-o zonă privilegiată a oraşului, este foarte accesibil pentru toţi cei ce vor să ajungă până la el. Joia trecută, noul CdAS s-a umplut de zeci de personalităţi ale lumii mondene şi politice din Madeira. Printre ei, au fost prezente şi personalităţi importante aparţinând CdAS. Discursurile câtorva dintre demnitari, ca de exemplu, cel al preşedintelui Bisericii Universale, Joao Felipe şi cel al directorului Engiurd, Tone Fraga, au fost urmate de tăierea panglicii inaugurative, dar şi de un coktail de bun venit, organizat de CdAS.
Este de menţionat de asemenea, discursul primarului din Funchal, Dr. Miguel de Albuquerque, care a fost foarte impresionat de inaugurarea noului Locaş.
Tuturor li s-a făcut o prezentare minuţioasă a locului şi de acum înainte, edificiul va funcţiona ca un nou Centru de Ajutor Spiritual al oraşului. Rămâne doar ca dvs. să aveţi parte de o prezentare pe scurt a locului: La subsol, zona este destinată parcării, toaletelor publice, scărilor şi lifturilor.
La parter se fac slujbele, se află camera pentru botez, vestiarele, bucătăria pentru ajutorare precum şi alte încăperi şi holuri cu circulaţie şi scopuri diverse. La etajul 1, în zona de nord se află zona administrativă, iar în partea sudică, Şcoala Biblică Infanrilă (Ş.B.I.)
Caracteristicile Proiectului
În ceea ce priveşte ambientul, simplul fapt că nu este o construcţie ridicată din temelie, ci o reabilitare, a avut deja un real impact în ceea ce priveşte „produsul finit”. Inginerul Carlos Pessoa, unul din responsabilul realizării edificiului, spune despre proiect: „Una dintre metodele cele mai recente de analizare a performanţelor ambientale a unui edificu, este analiza detaliată a ciclului său de viaţă, măsurând în acest aspect, impacturile de ambient, starea economică şi socială dar şi interesul pe care edificiul îl creează pe durata sa de funcţionabilitate. Având în vedere că dorim să extindem viaţa utilă a unui spaţiu ce va fi sortit până la urmă închiderii, diluăm printr-o astfel de gândire impactul construcţie pe care aceasta îl poate avea pe o perioadă de timp mult mai mare. Calitatea lui îl face să fie un prieten ambiental. În afară de asta, au fost luate în considerare de asemenea condiţiile termice, acustice ce se concentrează nu doar în spaţiul din circumferinţa construcţiei, dar şi din împrejurul ei. Încadararea arhitecturală în spaţiul înconjurător indică faptul că edificiul se încadrează perfect cu ceea ce îl înconjoară şi anume: un mediu ce are ca bază industria hotelieră.
Deixe o seu comentário