Cum trebuie patronul să-şi separe zeciuiala?
Află cum să îi oferi lui Dumnezeu primele roade în mod corect, evitând astfel ca devoratorul să aibă acces la viaţa ta
Patronul care vrea să fie un om de succes în viaţa personală şi profesională, trebuie să fie atent în a-L cinsti pe Dumnezeu şi de asemenea să facă în aşa fel încât şi firma lui să-L cinstească. Asta se poate realiza atunci când întreprinzătorul separă primii 10% din salariul său şi face după cum ne învaţă Sfintele Scripturi.
Cinsteşte pe Domnul cu averile tale şi cu cele dintâi roade din tot venitul tău: căci atunci grânarele îţi vor fi pline de belşug, şi teascurile tale vor geme de must. (Proverbe 3:9,10)
Mai jos aveţi indicaţii despre cum trebuie separată partea lui Dumnezeu, atât cea din firmă, cât şi cea a patronului:
1) Zeciuiala firmei (persoană juridică):
Trebuie separată zeciuiala din profitul firmei şi nu din capitalul brut lunar. Exemplu: Firma a avut pentru această lună 100.000 de lei capital brut. S-au separat salariile, inclusiv cel al patronului şi costurile generale. Profitul a rămas unul de 40.000 de lei. În acest caz, zeciuiala va trebui retrasă din cei 40.000 de lei, care în acest caz, înseamnă 4.000 de lei.
2) Zeciuiala patronului (persoană fizică):
În mod independent faţă de zeciuiala firmei, patronul care se teme de Dumnezeu, trebuie să separe pentru El a zecea parte din tot ceea ce îi revine. Aici însă, în mod diferit faţă de zeciuiala pe firmă unde nu se separa zeciuială din ceea ce este brut, aici, trebuie să se separe zeciuiala din venitul brut al patronului. De exemplu: dacă salariul brut al patronului este de 7.000 de lei, chiar dacă din aceştia i se retrage impozitul de 16% de la stat (sau oricare ar fi el în funcţie de legea în vigoare), chiar dacă mai are şi alte plăţi, facturi şi responsabilităţi economice precum datoriile şi alte necesităţi financiare, patronul nu trebuie să dea zeciuială din ceea ce îi rămâne lui personal ci trebuie dată zeciuiala din întregul venit brut al său. Valoarea zeciuielii lui, în cazul menţionat mai sus, când acesta primeşte un salariu de 7.000 de lei brut, este de 700 de lei. Asta corespunde valorii totale salariale pe care o deţine.
Făcând aşa, cu siguranţă că atât patronul cât şi firma vor primi prosperitatea promisă de către Dumnezeu în Cuvântul Lui.
Deixe o seu comentário