Cum să știm unde vom merge după moarte?
Ceea ce ni se întâmplă după moarte este o întrebare care pătrunde în mintea majorității oamenilor, chiar și a celor mai sceptici. Cu toate acestea, Biblia este foarte clară în acest sens.
”Pentru că Dumnezeu nu ne-a rânduit la furie ci la obținerea salvării prin Domnul nostru Isus Cristos,
Care a murit pentru noi, pentru ca, fie că veghem, fie că dormim, să trăim împreună cu el.” 1 Tesaloniceni 5:9-10
De ce este important:
Episcopul Adilson Silva subliniază că, deși lumii îi place să sublinieze dragostea lui Dumnezeu, Biblia vorbește mult mai mult despre mânia lui Dumnezeu decât despre dragostea lui Dumnezeu.
„Da, există mântuire pentru cei care Îl aleg pe Domnul Iisus ca Domn și Mântuitor și se predau Lui. Dar pentru cei care nu Îl acceptă, cei care îl resping pe Fiul lui Dumnezeu, există mânie. Iisus a murit pentru a oferi omenirii o șansă de mântuire. Dumnezeu nu ne-a creat pentru mânie, ci pentru mântuire.
Ce determină cu cine vei fi în veșnicie:
Versetul citat mai sus ne servește ca parametru pentru a ști unde va ajunge sufletul nostru în momentul în care vom da ultima suflare. Când apostolul Pavel spune „fie că ne trezim, fie că dormim, să trăim împreună cu El”, înseamnă că trebuie să fim cu El în orice împrejurare.
„Oricine ești, simbolic, ținându-te de mână, în comuniune, până când ochii ți se închid și vei da ultima suflare, acesta va fi cel cu care vei rămâne pentru veșnicie. Nu ai cum să schimbi compania după ce mori”, avertizează episcopul Adilson.
Așa că el sugerează o autoanaliză:
„Ești pe placul cui? Cu cine umbli? Trăiești în ascultare de Dumnezeu sau de rău? Trăiești în necurăție sau în sfințenie, în dreptate sau în nedreptate, în adevăr sau în minciună? Pentru că asta definește cui aparținem și cine este Domnul nostru. Eu îi aparțin căruia îi slujesc, căruia mă supun.”
Eliberarea adevărată:
Din acest motiv, răul insistă să sublinieze că deține o persoană atunci când îi face voia. Prin urmare, eliberarea are loc de fapt numai atunci când păcătosul – prin rugăciune sinceră – se predă Domnului Iisus și se predă fără greutate și fără măsură, așa cum a făcut Zacheu.
În același mod, când Duhul Sfânt vine peste o persoană, El confirmă în interiorul ei: „Tu ești al Meu!”
Deixe o seu comentário