Ce legătură au gândurile tale cu somnul tău?
Potrivit unui studiu realizat de (Fiocruz), mare parte din populație suferă de probleme care afectează calitatea somnului, inclusiv insomnia. Cauzele pot varia, dar gândurile în timp ce stați în pat ocupă centrul atenției.
Să înțelegi:
- Publicată recent în revista Sleep, o cercetare de la Universitatea Oxford, din Regatul Unit, arată că gândurile înainte de culcare au impacturi diferite asupra calității somnului.
- Persoanele care indică o bună calitate a somnului raportează că au gânduri la imagini senzoriale vizuale în timp ce adorm – ca experiențe într-un vis.
- Persoanele care declară că își ocupă mintea cu gânduri despre situații neplăcute, rezolvarea problemelor, planificarea viitoare, concentrarea pe zgomot și preocupările generale legate de lipsa somnului prezintă insomnie gravă, anxietate sau stres.
Strategii:
Pentru a contribui la un somn de bună calitate, oamenii de știință au dezvoltat tehnici pe lângă metode de consiliere care promit să ajute la controlul gândurilor înainte de somn. Vezi câteva dintre ele:
- Reorientarea cognitivă:
Ideea încurajează crearea de povești, „scenarii false” plăcute sau sarcini cognitive antrenante care te ajută să te relaxezi și să nu generezi agitație până nu vine somnul. Dacă îți place decorarea interioară, de exemplu, îți poți imagina reproiectarea unei camere din casă. Sau, dacă îți place muzica, poți recita mental unul dintre versurile tale preferate.
- Meditație:
Pentru experți, în ciuda faptului că este o metodă veche, meditația sau mindfulness te poate ajuta să-ți autocunoști gândurile și ideile, astfel încât acestea să nu te consume.
Cea mai bună dintre toate metodele:
Toate metodele menționate mai sus sunt în ceea ce privește tratamentul problemelor legate de calitatea proastă a somnului, prin urmare, promit doar să vă controleze impulsurile înainte de somn. Cu toate acestea, există o metodă eficientă care îți garantează calitatea somnului și ajută la dezvoltarea zilei tale: meditarea în Cuvântul lui Dumnezeu.
„Meditația nu înseamnă doar citirea, ci reflectarea și aducerea în viața proprie instrucțiunile revelate de Duhul Sfânt. Meditația constantă asupra Scripturii și practica ei consecventă îl fac pe om să conștientizeze Gândurile lui Dumnezeu, voințele Sale și conceptele Sale asupra tuturor aspectelor vieții”, explică Episcopul Edir Macedo în notițele sale de credință în Biblia Comentată Fidela.
Cu aceasta, este valabil să spunem că cei care își ocupă mintea cu Gândurile lui Dumnezeu, adică cu Cuvântul Său, nu se lasă mistuiți de grijile legate de problemele trecute sau viitoare. Cei care meditează neîncetat în Sfintele Scripturi sunt întăriți de ele și astfel se bucură de pacea Celui Atotputernic, fie că este ziua, fie noaptea.
De aceea, dacă suferi cu o problemă legată de somn, încearcă să te umpli cu Cuvântul lui Dumnezeu când te trezești și înainte să de culcare și investește nu doar în calitatea somnului tău, ci și în dezvoltarea completă a vieții tale.
”Ci îşi găseşte plăcerea în Legea Domnului şi zi şi noapte cugetă la Legea Lui.” Psalmii 1:2
Deixe o seu comentário