Viaţă de succes
Benjamin Carson s-a născut în Detroit, Michigan. La vârsta de numai opt ani, părinţi lui au divorţat iar mama lui a trebuit să-l crească pe el şi pe fratele lui de una singură, ajungând să aibă chiar şi trei locuri de muncă pentru a putea întreţine familia.
La şcoală, Ben era considerat cel mai prost elev, fiind discriminat de colegii de clasă. Decisă să schimbe această situaţie, mama celor doi, îi lăsa ca pe săptămână să vizioneze numai două programe la TV iar în restul timpului ei trebuiau să citească câte două cărţi de la bibliotecă.
De aici, Ben nu s-a mai oprit din citit şi astfel a ajuns cel mai bun la învăţătură din clasă. El s-a specializat în mai multe domenii şi astfel şi-a câştigat respectul în toată şcoala. Mai târziu, s-a născut în inima lui un vis de a ajunge medic şi astfel, frecventa Universitatea Yale şi făcea cursuri de psihologie.
Nu s-a mai oprit din studiat din acel moment. A făcut medicină la Universitatea din Michigan unde a studiat psihiatria şi neurochirurgia. Buna coordonare a mâinilor cu ochii şi raţionamentul lui excelent, au făcut din Benjamin un foarte bun chirurg ce s-a făcut cunoscut pe plan mondial.
În 1987, Carson, a intrat în istorie, reuşind să separe chirurgical doi gemeni siamezi. Această operaţia a fost planificată timp de 5 luni şi a durat 22 de ore. Echipa participantă la această evoluţie chirurgicală a fost formată din 70 de persoane ce erau în subordinea lui Ben. Operaţia a fost un total succes, gemenii reuşind să supravieţuiască şi să trăiască individual.
Neurochirurgul a realizat mai multe operaţii inedite cum a fost chirurgia intra-uterină pe care a realizat-o cu scopul de a stopa presiunea cerebrală a unui făt cu hidrocefalee sau operaţiile de hemisferoctomie (persoana în cauză, care are nevoie de o asemenea operaţie suferă crize incontrolabile) Carson a reuşit extirparea a jumătate din creier (partea bolnavă), pentru ca bolnavul să-şi poată trăi viaţa în continuare chiar şi cu jumătate din creier.
Pe lângă practicile medicale, Ben îşi dedică timpul liber, întâlnirilor cu tinerii. În 2008, Casa Albă a decernat cea mai importantă medalie naţională existentă neurochirurgului: Medalia Prezidenţială a Libertăţii.
El este autorul mai multor cărţi în care îşi povesteşte viaţa şi instigă lumea să aibă vise înalte şi să caute excelenţa.
Deixe o seu comentário