Fă diferenţa
Un tâmplar şi ucenicii lui, călătoreau în căutare de materie primă pentru mobilă.
Atunci au văzut un arbore aşa de imens încât nici chiar 5 oameni ce s-au ţinut de mână în jurul lui, nu l-au putut cuprinde în braţe. În afară de asta, vârful lui era aşa de înalt încât aproape că atingea norii.
– Nu ne vom pierde timul cu acest copac a spus tâmplarul. Ca să-l tăiem ne va lua mult timp- Dacă vom face o barcă, se va scufunda din cauza la câtă greutate poate el să aibă.
Dacă îl vom folosi la structura unui tavan, pereţii ar trebui să fie exagerat de rezistenţi.
Grupul de muncitori a pornit la drum şi unul din învăţăcei a zis:
– Este un copac atât de mare şi totuşi nu e bun de nimic!?
– Te înşeli, a zis maestrul tâmplar. – Dacă ar fi fost la fel ca ceilalţi, noi deja l-am fi tăiat. Dar pentru că a avut curajul de a fi diferit, rămâne puternic şi mai presus de toate viu, pentru mult timp.
Cu acest exemplu puteţi învăţa că toţi avem ceva grandios care constă în elementul care ne diferenţiază de ceilalţi. Chiar dacă această diferenţă pare adesea un defect, ea este într-adevăr ceea ce avem noi mai măreţ.
Poate că pentru unii, acest lucru este cunoaşterea mai profundă a unui anumit lucru, o abilitate specifică sau experienţele deprinse de-a lungul anilor. Nu contează. Ceea ce este important este că aceste caracteristici vor trebui să fie respectate de om şi îi va fi imposibil acestuia să le demoleze.
De aceea, dacă încă nu ţi-ai descoperit talentul, reflectă asupra acestui lucru şi găseşte-l, pentru că odată ce investeşti în el, tu vei putea să te diferenţiezi faţă de ceilalţi şi să obţi succesul atât de mult dorit.
Deixe o seu comentário