Ştiinţa ranchiunii

Cum să rezovi problema ranchiunii?

Cercetătorii Universităţii din Columbia care sunt în New York, Statele Unite ale Americii, încearcă de ani buni să descopere misterele ce se ascund în spatele ranchiunii pentru că acesta este unul din sentimentele cel mai puţin cunoscute de medicină şi de ştiinţele ce se ocupă cu studierea comportamentului  uman, ca de exemplu: psihologia.

Până acum, însă una dintre cele mai inedite concluzii la care aceşti oameni de ştiinţă au ajuns, este că multe boli  -majoritatea de altfel- care sunt creeate de acest sentiment, sunt incurabile pentru că încă nu s-a găsit un antidot destul de puternic şi eficient pentru a vindeca ranchiuna.

„Ştim că ranchiuna vă distruge din interior spre exterior, cauzând daune ce sunt adesea irecuperabile, însă ceea ce nu ştim încă este, de ce se întâmplă asta.” – spun cercetătorii.

Echipa de cercetători columbieni din New York, spun de asemenea că reacţiile emoţionale stopează producţia unor serii de substanţe de la nivelul organismului, fapt ce poate altera eficienţa sistemului imunitar.

Recent, ramura de medicină denumită psihoneuroimunologie, a reuşit să demonstreze această teorie în practică şi anume, interacţiunea dintre stările sufleteşti şi reacţiile fizice creeate de acestea. Ele pot provoca, grave dereglări ale organismului.

Tumorile pot fi strâns legate de ranchiună

Astfel, probleme simple ca amigdalita, durerile de cap şi diareea pot fi în strânsă legătură cu stările emoţionale de dezechiliru, mai ales atunci când vine vorba de sentimentul de ranchiună (ură). Alte complicaţii mai grave pot apărea în urma a ceea ce medicina a denumit ca fiind „somatizarea”. În acest caz, starea emoţională se manifestă direct la nivelul organismului.

De acord cu susţinătorii acestei teorii: cncerul, bronşita, astma, anorexia, hipertensiunea arterială şi bolile coronariene de inimă sunt cele care ţin cel mai mult de fenomenul de somatizare de la nivelul organismului uman. Tumorile sunt cele mai principale efecte ale ranchiunii nestăvilite de-a lungul anilor.

Bolile: un semnal de alarmă tras de însăşi corpul nostru

Într-o manieră mai didactică, cercetătorii explică faptul că, orice sentiment şi orice stare emoţională, trebuiesc înţelese şi respectate, pentru a nu aduce prejudicii sănătăţii generale. De asemenea, supărările neconsumate, aduc trupul uman în starea de a „ţipa” după ajutor. „Având în vedere că trupul nu poate vorbi, el creează boli pentru a ne atrage atenţia asupra faptului că trebuie să modificăm ceva în atitudinile noastre.” – completează oamenii de ştiinţă.

Episcopul Macedo
Episcopul Macedo

 

 

 

 

 

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *