Domnule episcop,
Biserica unde eu activez, (Oagadugu, capitala Burkina Faso, de pe continentul African) a fost inaugurată pe 24 iulie 2011. La o săptămână după aceea, am primit vizita primarului care mi-a spus că comercianţii musulmani reclamă că sunetul care vine de la biserică îi incomodează. Aşadar, am luat o decizie şi am mai scos câteva boxe din cele existente.
La o lună după aceea, musulmanii s-au întors şi au ameninţat că vor da foc bisericii şi că îl vor sechestra pe fiul meu. Am fost să denunţăm asta autorităţilor, iar musulmanii au spus că orarul slujbelor noastre coincide cu orarul lor şi atunci am schimbat tot programul de la biserică.
Pe data de 31 decembrie 2011 am făcut nişte tricouri pe care scria „Încetează să mai suferi” şi IURD (BUÎD -Biserica Universală a Împărăţiei lui Dumnezeu). Aceste tricouri au fost făcute pentru grupul de evanghelizare al bisericii. Pe 6 ianuarie 2012, comandantul poliţiei m-a chemat la secţie şi mi-au spus că musulmanii au de gând să atace biserica din cauza tricourilor.
Cât timp eram încă la secţia de poliţie, mi-a sunat telefonul şi am fost informat că musulmanii au invadat biserica, au bătut poporul şi pe soţia mea care stătea de vorbă cu o tânără. Ea a fost grav rănită şi şi-a pierdut cunoştinţa. A ajuns la spital transportată de către pompieri.
Au ars scaunele şi steagul bisericii. Încă o dată, ne-am dus să spunem autorităţiilor despre cele întâmplate ca să ia măsuri asupra acestor acte de cruzime. În acelaşi timp, musulmanii au cerut închiderea şi alungarea bisericii noastre din ţară. Ei însă au respins cererea şi au dat un avertisment prin care au spus că următoarea dată când se mai întâmplă ceva de acest gen, închide atât biserica cât şi magazinele lor.
Nemulţumiţi şi supăraţi de această decizie, au plecat de la poliţie cu gândul să meargă direct la biserică şi să o ardă. S-au dus direct către biserică şi s-au instalat în faţa ei.
Am constatat că după revoluţia poporului ce a avut loc aici anul trecut, guvernul se teme de populaţie. Ei ne-au cerut să ne întoarcem la biserică, dar nu ne-au oferit nici un fel de protecţie din partea poliţiei. La ora actuală biserica are 400 de persoane şi pentru a nu pune poporul în pericol am închiriat repede o sală de conferinţe a unui hotel pentru a face slujbele acolo.
Am vorbit cu episcopul Ferraz, responsabilul bisericii din Coasta de Fildeş şi el ne-a spus să mutăm cât mai repede locaţia bisericii. Nu am putut informa mai devreme despre cele întâmplate, datorită stării grave în care se afla soţia mea pe care a trebuit să o duc în fiecare zi la spital.
Vă scrie, Issia Karaboué, părinte din Coasta de Fildeş născut musulman şi convertit la creştinism în Brazilia.
Leave A Comment