Morman de ruine

Morman de ruine

siria-706x432De la începutul războiului civil în Siria, circa 400.000 de oameni au murit. În plus, se estimează că numărul  refugiaților a trecut de 4,5 milioane și aproximativ 70% din populația care a rămas în țară trăiește sub limita sărăciei. Distrugerea Siriei a ajuns la orașe ca Alep, Qusayr, Homs și Damasc, cea din urmă fiind capitala.

Acest război a început în 2011, când un grup de tineri și-a exprimat criticile la adresa guvernului președintelui Bashar Al-Assad. Ei au fost prinși și torturați, dar acest lucru nu a rezolvat problema. Din contră, protestele s-au extins în mai multe orașe și s-au răspândit tot mai mult. Ca răspuns la mișcările pașnice care cereau demisia președintelui, forțele de securitate ale guvernului au luptat împotriva protestatarilor, cauzând morți și intensificând violența.

Conflictele s-au înmulțit când civilii au început să se înarmeze și să înfrunte forțele oficiale cu intenția de a prelua controlul orașelor și de a-și asuma puterea. Ceea ce se vede în ziua de azi este un război în altul, cu mulți factori interni și externi care îl influențează.

În fața unei astfel tragedii și a crimelor contra umanității, este imposibil să nu asociem ce se întâmplă în Siria, în special în capitala Damasc cu profeția din cartea lui Isaia:

“Privește! Damascul nu va mai fi o cetate, ci va ajunge doar un morman de ruine.”

Isaia 17:1

Mai multe orașe siriene sunt devastate, inclusiv o parte din Damasc. Cu toate acestea, nu se poate ști dacă profeția se referă la scenariul actual sau la o altă perioadă când Damascul a fost cucerit de asirieni, în 732 î. Hr. Totuși, este de necontestat spaima care o cauzează acest război, mai ales când vedem imaginile aeriene ale distrugerii orașului Homs. În ele putem vedea un scenariu post-apocaliptic, în care este foarte greu să ne imaginăm străzi, case și blocuri  care odată erau în picioare.

În mod similar este foarte greu de imaginat că oameni care într-o zi au fost folositori în mâinile Duhului lui Dumnezeu, azi sunt ca aceste ruine. Ei au fost neclintiți în prezența Celui Prea Înalt, I-au cunoscut secretele, gândurile și dorințele, dar azi, ca un oraș bombardat, trăiesc încercând să-și refacă viața pentru că au fost învinși în luptele spirituale.

Ruina începe cu răcirea credinței și de la această răcire apar breșe ca: ochii răi, certuri și gânduri rele, care duc la o ruptură spirituală totală și la o viață nedreaptă. Cu toate acestea, este posibil să te refaci din distrugere. Pentru aceasta, primul pas este să recunoști că singur nimeni nu reușește să adune și să reconstruiască propriile piese. Al doilea pas este să fii umil ca să te întorci la Dumnezeu, crezând că, în ciuda vieții ruinate, Domnul îți dă șansa unui început. El dă posibilitate celui căzut să se ridice ca, prin credință, să transforme nedreapta care l-a distrus în dreptatea care Îl onorează pe Dumnezeu.

https://youtu.be/DoRdCbDd50o

Episcopul Edir Macedo

By |2017-04-18T17:11:16+03:00aprilie 20th, 2017|Episcopul Edir Macedo, Mesaje|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment