Cine are dreptul să-L încerce pe Dumnezeu?
Cine are dreptul să-L încerce pe Dumnezeu? TOȚI!
Deși toți oamenii pot să-L încerce pe Dumnezeu, realitatea e că nimeni nu poate să-L încerce pe Dumnezeu în felul lui, ci trebuie să facă asta în felul Lui…
Dovada că nu putem să-L încercăm pe Dumnezeu în felul nostru este acela care spune că l-a încercat pe Dumnezeu, dar n-a văzut Bunătatea Lui, tocmai pentru că a „făcut” încercarea în felul lui:
– Când Avraam a fost încercat, Dumnezeu nu l-a cerut pe Ismael, care era, de asemenea, fiul lui, ci l-a cerut pe Isaac, pe care Avraam îl iubea mai mult;
– Când Ghedeon a fost încercat, a oferit un ied, însă Dumnezeu i-a cerut un bou;
– Iefta l-ar fi oferit pe acela pe care l-ar fi văzut și cu care s-ar fi întâlnit, gândindu-se că va fi un sclav sau un servitor, însă Dumnezeu i-a cerut-o pe fiica lui;
– Văduva din Sarepta i-a dat apă Slujitorului Lui Dumnezeu, însă Dumnezeu i-a cerut o pâine, prin Slujitorul Său;
– Naaman s-a oferit să meargă la un alt râu, însă Dumnezeu l-a trimis să meargă la râul Iordan și să facă 7 scufundări în apă.
Pentru nici unul dintre ei n-a fost ușor, însă atitudinea lor de curaj, care le-a permis să scoată în evidență Puterea lui Dumnezeu, a fost cea care le-a permis, ulterior, să aibă Binecuvântările, Eliberările și Mântuirea Lui. Asta trebuie să se întâmple în viața oamenilor care sunt credincioși Lui Dumnezeu, de aceea este inacceptabil ca cineva să fie Zeciuitor fidel și să aibă o viață incompletă.
Când Îl încercăm pe Dumnezeu, în termenii Lui, e necesar să ne punem toată puterea numai în domeniul material, profesional, pentru că astfel, Dumnezeu nu numai că ne va asigura finanțele, dar va face mult mai mult, cu condiția ca persoana să facă un jurământ, având această conștientizare!
Dumnezeu ne cere să facem ce e mai greu pentru El, ca El să poată să facă imposibilul în viața noastră.
Ce om nu vrea Binecuvântări Fără Limite?
Cu siguranță că nimeni… totuși, există o condiție pentru Binecuvântările Fără Limite, dar care este această condiție? Credința Fără Limite!
De exemplu, credința mea sau a dumneavoastră nu poate fi măsurată sau limitată, credința mea trebuie să fie fără măsură, ca să ajungă să fie „măsura” cu care eu și, în consecință, și binecuvântările mele, să fim măsurați.
Așadar, înainte să-L încercați pe Dumnezeu, încercați să vă testați pe sine înșivă, analizându-vă propria credință și hotărând până la ce punct sunteți dispus să mergeți cu ea, în traducere: dacă faceți asta în felul dumneavoastră sau în „Felul Lui Dumnezeu”!
Deixe o seu comentário