Turcia: Oraș subteran descoperit ar fi fost un adăpost pentru creștinii persecutați
Construit cu aproximativ 2.000 de ani în urmă, un oraș subteran aflat în sud-estul Turciei ar fi putut fi un refugiu pentru primii creștini în mijlocul persecuției romane.
Potrivit Jerusalem Post, acesta ar fi cel mai mare oraș subteran din lume. Iar locul cunoscut sub numele de Matiate, este situat în districtul Midyat, în provincia Mardin.
Este posibil ca orașul să fi găzduit aproximativ 70.000 de peșteri subterane, care includ aproximativ 50 de camere și un tunel de peste 100 de metri lungime.
Ce spun experții:
„După cum știți, creștinismul nu era o religie oficială în secolul al II-lea. Familiile și grupurile care au acceptat creștinismul s-au refugiat adesea în orașe subterane pentru a scăpa de persecuția din Roma sau au format un oraș subteran”, a declarat Gani Tarkan, directorul Muzeului Mardin și șeful săpăturii.
„În perioada timpurie a creștinismului, Roma a fost sub influența păgânilor înainte de a recunoaște ulterior creștinismul ca religie oficială. Aceste orașe subterane au oferit oamenilor securitate și, de asemenea, își țineau rugăciunile acolo”, a declarat el pentru ziarul turc Hürriyet Daily News.
În rapoartele pentru The Christian Post, cercetătorii au susținut că o biserică creștină și o sinagogă evreiască fac, de asemenea, parte din spațiul de cult al complexului. În zona sinagogii există chiar și o sală mare cu Steaua lui David pe unul dintre pereții săi.
Deixe o seu comentário