Dușmanii dintr-o căsnicie fericită
Pentru ca o relație să meargă bine este necesar ca ambele părti să se străduiască în acest scop. Nu este suficient doar să iubești trebuie să existe un schimb, încredere, smerenie, respect, renunțare, dăruire, considerație….și lista continuă.
Multe căsnicii nu merg pentru că lasă ca egoismul și individualismul să dicteze regulile căsniciei iar acestea sunt ingredientele potrivite care fac conviețuirea în doi să nu reziste.
De la ele, apar alte ingrediente care împreună formează o rețetă fatală pentru distrugerea oricărei relații. Verifică care sunt:
1 – Lipsa controlului financiar
Într-o căsnicie sănătoasă nu există ”banii mei” și ”banii tăi”, ci ”banii noștri”. La fel ca și casa noastră, mașina noastră, viața noastră, copiii noștri, în fine. Nimic nu este al meu sau al tău, totul este al nostru. Așa este o căsnicie.
Renato Cardoso, prezentatorul emisiuni ”The Love School – Școala Iubirii”, la Record TV, avertizează că ”atitudini ca acestea arată lipsa de încredere în căsnicie, și această lipsă de încredere este rădăcina problemei, și dacă nu este rezolvată, se poate ajunge la divorț”. ”Trebuie să fie găsită o metodă care vă va ajuta să atingeți obiectivele economice”, sfătuiește Cristiane Cardoso, care prezintă emisiunea alături de soțul ei.
2 – Lipsa de consens în cuplu
”Merg oare doi oameni împreună fără să fie învoiți? Amos 3:3
Nu este posibil să se formeze nici un tip de societate fără ca ambele părți implicate să nu împărtășească aceleași vise și obiective. În căsnicie nu este diferit. Totuși, ținând cont de faptul că cele două capete de cele mai multe ori gândesc diferit, vor exista situații în care această uniune de gânduri nu va exista, e nevoie de dialog pentru a ajunge la un consens și pentru a lua decizia care se potrivește necesităților cuplului, și nu doar unei singure părți. Odată cedează unul, odată cedează altul, mereu gândindu-se la ce este mai bun în relație.
3 – Lasă ca familia să intervină în relație
O regulă de bază pentru o relație reușită este de a nu permite terților, fie prietenii sau rudele să își spună opinia sau să intervină în relație. Când se întâmplă acest lucru sigur este o problemă.
Când te-ai căsătorit trebuie să pui soțul tău sau soția pe primul loc în viața ta. ”Când partenerul simte că mama ta, tatăl tău sau chiar copiii sunt mai presus decât el sau ea, acest lucru poate duce la un conflict în căsătorie. Fă ca partenerul tău să se simtă primul în viața ta.”
4 – Lasă rutina să prevaleze
Rutina este una dintre cele mai mari plângeri ale cuplurilor și una dintre cele mai frecvente greșeli pe care le fac. De-a lungul anilor, ei se acomodează și intră pe pilot automat și relația devine plictisitoare.
Renato și Cristiane dau un indiciu pentru a scăpa de rutină: este nevoie să vă faceți timp pentru a face lucruri diferite. Dar chiar și pentru a ieși din rutină este nevoie de o planificare. Multe cupluri se pierd pentru că sunt preocupați cu aici și acum și uită de mâine. Pentru a profita de ziua de mâine, trebuie să o planificați de astăzi. Nu folosește la nimic să așteptați ca lucrurile să se întâmple din întâmplare sau să vă rămână timp pentru o activitate în afara rutinei, amintiți-vă: timp nu ai, îți faci.
5 – Lipsa dialogului cu privire la relație
A dialoga nu înseamnă a vorbi. Sunt cupluri care vorbesc mult, dar dialoghează puțin. Vorbesc despre conturi, despre știri, tranzit, mai puțin despre ei înșiși. Dacă ceva nu este bine, dacă atitudinea partenerului sau partenerei cauzează supărare, reacția este să te îmbufnezi și aștepți ca partenerul să ghicească motivul nemulțumirii, când ar fi mult mai eficientă o conversație sinceră și deschisă la momentul oportun.
Alege momentul potrivit pentru a vorbi, vorbește cu un ton suav, fără ironie sau pretenții și ascultă mai mult decât să vorbești. Sunt câteva sfaturi pe care prezentatorii le dau pentru a îmbunătăți dialogul în cuplu.
6 – Discuții repetitive fără soluție
Discuțiile sunt adesea necesare, dar ele sunt pozitive doar când ajungi la rezultatul așteptat: soluția problemei.
”Cupluri care se iubesc ajung să se despartă sau trăiesc împreună în casă ca doi străini, pentru că nu reușesc să rezolve conflictele din relație,” subliniază Renato. În schimb, ei se acuză reciproc și singurul lucru pe care îl obțin este să se distanțeze și mai mult emoțional.
El ne învață că secretul pentru a pune capăt definitiv unei lupte este de a cădea de acord ce va face fiecare de acum încolo. După spusele lui, aceasta este singura cale de a încheia lupta cu îmbrățișări și sărutări.
Pentru a afla cum să dezvoltați o relație fericită, participați la Terapia Iubirii în fiecare joi la ora 19:30, la Catedrala Credinței- Șoseaua Fundeni nr. 11, sector 2.
Deixe o seu comentário