Ce reprezintă sacrificiul tău
În Altar, tu oferi tot ce ai-care nu este tot ce ți-ar plăcea să ai-ca să primești tot ce încă nu ai-dar care este tot ce vrei să ai.
Astfel, sacrificiul pe care îl oferi în Altar reprezintă viața pe care nu o mai vrei. Tu refuzi să mai continui să o trăiești, de aceea i-o oferi lui Dumnezeu.
Exemplele de credință arată cum se întâmplă acest lucru.
TOT ce avea Avraam era un fiu, dar el vroia să fie tatăl unui popor numeros. De aceea, l-a dat pe fiul său (care reprezenta viața pe care el nu o mai dorea: să fie tatăl unei singure persoane), ca să fie tatăl unei neam mare (viața pe care vroia să o aibă).
TOT ce avea Ghedeon era un bou, dar el vroia să ”guste” minunile lui Dumnezeu. De aceea, a dat taurul (care reprezenta viața pe care nu o mai vroia: să aibă doar un taur ca mijloc de susținere) ca să primească belșug și pace (viața pe care vroia s-o aibă).
TOT ce avea văduva săracă erau doi bănuți, dar ea vroia o viață din belșug. De aceea, a dat cei doi bănuți (care reprezentau viața pe care nu o mai vroia: să aibă doar doi bănuți) ca să primească belșug (viața pe care vroia s-o aibă).
Din acest motiv, doar cei revoltați sacrifică și se oferă lui Dumnezeu: ei sunt singurii care resping viața pe care o trăiesc în acest moment. La fel ca Avraam, Ghedeon și văduva săracă, nu se conformează cu ceea ce consolează, ci urmăresc ceea ce impresionează.
Cine nu sacrifică și nu se oferă lui Dumnezeu, în străfundul lor doresc să continue cu aceeași viață. Nu contează dacă-și vor petrece restul zilelor cu aceleași probleme, aceleași situații, aceleași condiții…Este o chestiune de logică: dacă sacrificiul reprezintă viața pe care nu o mai vrei, dacă nu sacrifici, e ca și cum ai spune că ești satisfăcut cu viața pe care o ai. Dacă ești satisfăcut de viața ta, cum și de ce s-ar schimba ea?
Pentru cei revoltați: ce este tot ce ai azi, dar care nu ți-ar plăcea să fi fost tot ce ai? Sacrifică-l în Altar.
Deixe o seu comentário