Eu? Cum sunt eu!?

//Eu? Cum sunt eu!?

Eu? Cum sunt eu!?

1. Dezvoltă relaţia ta cu Dumnezeu prin intermediul rugăciunii. Care este rugăciunea eficace? Cea făcută cu sinceritate. Arată-ţi sentimentele!

Pentru a începe o relaţie şi pentru a o menţine constantă, este nevoie de dialog, de conversaţie. Orice fel de relaţie are nevoie de acest lucru, fie ea: matrimonială, amicală, relaţie între logodnici, iubiţi, sau chiar, relaţie spirituală cu Dumnezeu.

Pentru a înţelege mai bine acest lucru, haideţi să vedem câteva definiţii a ceea ce înseamnă verbul „a vorbi”.

a) A te exprima: A-ţi arăta sentimentele

b) A face o rugăminte: A implora pe cineva.

c) A declara: A anunţa, a se pronunţa, a-ţi spune opinia.

Mulţi spun că nu ştiu să se roage şi din cauza aceasta nu o fac şi nici nu-şi dau interesul ca să înveţe sau ca să vadă cum se face.

Mi-am propus să vă ajut, şi cu siguranţă, dacă vă voi da ajutorul meu, dvs. veţi începe o frumoasă şi minunată relaţie cu Dumnezeu.

Când facem o rugăciune sinceră, ea trebuie să cuprindă trei părţi:

a) Exprimarea a ceea ce se întâmplă înauntrul tău, tristeţea sau bucuria ta, forţa sau slăbiciunea ta. Spune-I cât de mult depinzi de ajutorul Lui. Că înţelepciunea, diplomele, poziţia ta socială, familia, cunoştinţele şi prietenii nu te pot ajuta.

b) Implorarea ajutorului Divin crezând că Dumnezeu are puterea să facă în viaţa ta ceea ce ai nevoie.

c) Pronunţă-te şi anunţă  viaţa ta înaintea Lui, chiar dacă El ştie toate lucrurile. Aratăţi dorinţa şi hotărăşte-ţi victoria.

Cred că aceşti trei paşi vă vor clarifica nelămuririle şi vă vor învăţa cum să vă rugaţi.

Toţi avem nevoie de învăţături şi iată că tu ai învăţat primul pas către salvarea ta.

PARTEA A II-A

2. În lecturarea bibliei, citirea unui singur verset, este mai mult decât suficientă. Observaţi verbele şi fiţi atenţi la semnele de punctuaţie. Cuvântul lui Dumnezeu ne face puternici d.p.d.v. spiritual, pentru că prin Cuvântul Său ne alimentăm duhul şi credinţa noastră.

În afară de rugăciune, trebuie să fim sensibili la vocea Sa, să primim sfaturile Lui şi fiecare orientareşi direcţie zilnică pe care El ne-o dă. Cum pot să aud pe cineva pe care nu-l văd? (Pe cineva care este un duh?)

Noi Îl putem auzi atunci când citim Cuvântul Său căci acolo sunt exprimate gândurile Dumnezeieşti cu privire la fiinţa umană.

A citi înseamnă a interpreta ceea ce este scris şi asta este un lucru foarte important ce te ajută să-I înţelegi sfaturile şi gândurile pe care le are Dumnezeu cu privire la persoana ta. Acesta este motivul pentru care, mulţi se descurajează şi nu mai vor să citească biblia…ei nu o înţeleg. Ei nu o înţeleg atunci când o citesc pentru că nu sunt atenţi la interpretare şi nici la semnele de punctuaţie şi la verbe, după cum, am scris în rândurile de mai sus. Când urmăresc aceste lucruri atunci când citesc din Biblie, devin sensibil la vocea lui Dumnezeu, rostită prin Sfintele Scripturi. Atunci eu sunt capabil de a primi orientarea.

Dar cum pot să aud când nici nu ştiu ce înseamnă să auzi? Din nefericire, alergătura zilnică în care ne aflăm, nici nu ne mai dă răgaz să învăţăm.

De aceea, fiţi smeriţi şi învăţaţi acum!

A asculta înseamnă a fi atent şi a lua aminte la ceva, a asculta de ceva, de cineva…etc. Când citiţi biblia cu scopul de a asculta de Hristos şi a asculta vocea şi îndrumările Sale, luaţi aminte la fiecare cuvânt, la verbe şi la semnele de punctuaţie, concentraţi-vă la ceea ce citiţi. Aşa veţi putea să primiţi, să acceptaţi şi să puneţi în practică, sfaturile lui Dumnezeu.

Sunt sigur că toţi aceşti paşi pe care i-am spus cu privire la salvarea sufletului dvs. vă va ajuta să fiţi o persoană cu adevărat superioară şi deasemenea să deveniţi copii ai lui Dumnezeu. Veţi reuşi să recuperaţi ceea ce într-o zi aţi pierdut sau să cuceriţi ceea ce niciodată nu aţi avut.

PARTEA A III-A


3. Botezul în apă demonstrează dăruirea totală pentru Dumnezeu…înseamnă îngroparea vechii naturi şi apariţia unei noi făpturi şi a unei noi vieţi.

De ce trebuie să mă botez? Ce înseamnă botezul în apă? Botezul înseamnă începutul unei noi vieţi în care vom asculta de direcţia lui Hristos prin intermediul rugăciunilor, a lecturării biblice…aşa cum deja v-am învăţat. Botezul este aşa de important, încât, Iisus, înainte de a se înălţa la Tatăl Lui, a dat următoarea poruncă ucenicilor Lui:

„…Duceţi-vă în toată lumea, şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură.
Cine va crede şi se va boteza, va fi mântuit; dar cine nu va crede, va fi osândit.” (Marcu 16:15,16)

Botezul este îngroparea trecutului, a vieţii greşite în care am trăit fără direcţie. Ea este o ceremonie ce rupe orice legătură dintre om şi fiinţa pământească. (aceasta din urmă, îi face pe oameni să se bazeze pe sentimente şi emoţii, care, de multe ori sunt negative.) Această atitudine ajută fiinţa umană  să înceapă o nouă viaţă unde „eul” lor (voinţa lor, care de multe ori nu este bună) nu mai există, adică, tot controlul pe care oamenii îl aveau asupra personalităţii lor, dispare, pentru că ei, după botez vor fi supuşi doar lui Hristos.
Acest botez este realizat prin cufundarea în apă (ca semn al purificării şi al purităţii) Propriul Iisus a fost un exemplu pentru noi. Înainte de a-şi începe lucrarea Dumnezeiască, vindecând, eliberând, făcând minuni şi învăţând norodul, El s-a botezat în apă. Aceasta a fost pentru noi direcţia pe care trebuie să o urmăm. El ne-a dat acest exemplu după care să ne luăm. Dacă El care este Sfânt şi Neprihănit a acceptat botezul în apă, ca abia apoi să-Şi înceapă lucrarea propriu-zisă, atunci, cu atât mai mult noi, trebuie să luăm decizia de a ne boteza şi de a începe o nouă viaţă cu Dumnezeu.

PARTEA A IV-A


4. Dezvoltă viaţa ta spirituală venind la slujbele de miercuri, vineri şi duminică
(Să nu consideri aceste slujbe ca fiind serii de rugăciuni)

A dezvolta înseamnă a creşte, a înainta şi a evolua şi asta este foarte important atunci când vorbim de salvarea noastră. Când vin la slujbele menţionate mai sus, îmi dezvolt relaţia cu Dumnezeu, cresc spiritual şi astfel, reuşesc să rezist ispitelor, persecuţiilor (ce apar datorită calităţii noastre de creştini şi datorită faptului că noi credem în biblie şi urmăm Cuvântul lui Dumnezeu). Noi rezistăm şi răzbim în necazuri, evoluând de fiecare dată mai mult în relaţia noastră cu Dumnezeu. Această comuniune cu El este întărită prin faptul că învăţăm mai mult, suntem mai atenţi la viaţa noastră spirituală, suntem salvaţi şi ne păstrăm mântuirea pentru că ne menţinem pe această linie de continuă dezvoltare şi primim de asemenea forţă de la Cel Preaînalt prin intermediul participării la slujbe.
Ca să înţelegeţi mai bine mesajul, fiţi atenţi la acest exemplu practic:
Cine vrea să fie medic trebuie să urmeze studiile medicale timp de „n” ani şi să treacă cu succes de toate testele şi examenele teoretice şi practice la care este supus. Doar după ce îndeplineşte cu succes toate aceste lucruri îşi primeşte diploma de medic. Totuşi, sunt medici şi medici, iar unii dintre ei sunt limitaţi în practicile lor. De ce? Pentru că nu s-au specializat într-una sau mai multe ramuri ale medicinei. Haideţi să luăm următorul exemplu: doctorul de la secţia de medicină generală – are pacienţii săi pe care îi tratează cu toată afecţiunea şi dedicarea, având grijă de ei în fiecare zi; când situaţia pacientului este mai gravă, îl îndrumă către specialişti, nu este aşa? Ca el să evolueze şi să avanseze în cariera lui, trebuie să se specializeze în mai multe ramuri şi să studieze mai mult. Aşa va avea mai mult succes profesional şi va exista din partea acestuia dezvoltare profesională.
La fel este şi cu persoana care vine la aceste slujbe, unde tot ceea ce se face, are ca scop principal, restabilirea echilibrului emoţional şi personal, al tuturor enoriaşilor. Căci dacă eu nu sunt bine cu mine însumi (dacă eu nu sunt mulţumit de mine), cum voi putea să fiu bine cu Dumnezeu?!
Din această cauză, multe persoane trec de la o stare la alta şi de la o extremă la alta: acum sunt fericite, în câteva minute, sunt triste, acum sunt bine, acum sunt rău, acum se simt puternice, peste câteva momente se simt slabe. Toate astea datorită faptului că nu cresc spre mântuirea lor.
Luptă pentru realizarea ta familială, fizică, profesională, sentimentală etc., dar nu uita de mântuire!

PARTEA A V-A


5. Să daţi mai departe ceea ce Hristos v-a dat; să evanghelizaţi, să duceţi la alţii fără plată darul pe care Hristos vi l-a dat „…Duceţi-vă în toată lumea, şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură.”

Acest ultim pas pe care îl veţi face, demonstrează că toţi ceilalţi paşi, au fost făcuţi şi au fost duşi la capăt cu succes, căci, dacă eu nu iau startul, nu-mi întăresc relaţia cu Dumnezeu SALVÂNDU-MI astfel sufletul, cum voi putea să am  plăcerea de a-i SALVA pe alţii?

Ceea ce ne demonstrează iubirea noastră faţă de Dumnezeu, este înfăptuirea lucrurilor pe care El le-a făcut. Eu îmi demonstrez dragostea atunci când dau.

A IUBI înseamnă A DA. Înseamnă a permite ca ceilalţi să aibă aceiaşi oportunitate pe care eu am avut-o, pentru ca şi ei să poată profita de ea.

Cuvântul DRAGOSTE înseamnă: sentimentul ce induce apropierea, protejarea şi starea de a ţine la persoana pe care o iubim.

Asta trebuie să facem, să SALVĂM cu iubire aproapele nostru, fie el cine o fi: rudă, prieten, coleg de servici sau chiar un necunoscut. Trebuie să-i apropiem de Hristos, să-i apărăm de rău şi să-i învăţăm să-şi menţină sufletul mântuit. Ceea ce face ca mântuirea sufletului meu să fie materializată este, ca eu, să-mi fac mereu timp să-i salvez pe alţii care sunt pierduţi.

Clar că este mult mai mult de spus şi de explicat cu privire la aceste 5 aspecte despre care am vorbit, dar, dacă doriţi să le aprofundaţi mai mult şi vreţi să aflaţi şi alte lucruri despre alte subiecte, este foarte important să participaţi la slujbele unde veţi primi învăţături şi anume: miercuri (studiu biblic), vineri (eliberare şi cum să ne apărăm de rău) şi duminică (slujba principală)


By |2011-02-11T12:05:46+02:00februarie 11th, 2011|Fără Categorie|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment