Renunţi?
Generalul Douglas MacArthur a fost refuzat la Academia Militară din West Point, nu doar odată ci de două ori. Când a încercat să intre a 3-a oară, a fost acceptat şi astfel a început să mărşăluiască către intrarea lui în cărţile de istorie.
Superstarul basketului, Michael Jordan, a fost scos din echipa de basket a şcolii.
Winston Churchill a rămas repetent în clasa a VI-a. A ajuns prim-ministru al Angliei abia la vârsta de 62 de ani şi asta după o întreagă viaţă de pierderi şi reînceputuri. Marea lui contribuţie, a avut loc atunci când el era deja un „cetăţean bătrân”.
Albert Einstein, nu a vorbit până la 4 ani. Profesoara lui la clasificat ca întârziat mintal. Nu era sociabil şi se pierdea mereu în vise prosteşti. A fost exmatriculat şi respins la Politehnica din Zurich, Elveţia.
În 1944, Emmeline Snively, directoarea agenţiei de modele Blue Book Modeling, i-a spus candidatei Norman Jean Baker (Marilyn Monroe): „E mai bine să faci un curs de secretară sau să-ţi cauţi bărbat.”
Refuzând trupa de rock The Beatles, un executiv al Decca Recording Company, le-a zis: „Nu ne place cum cântaţi. Aceste grupe de chitarişti sunt învechite.”
Când Alexander Graham Bell a inventat telefonul în 1876, nu a atras asupra proiectului său finanţatori pentru a promova telefonul. Preşedintele Rutherford Hayes a zis: „Este o invenţie extraordinară, dar cine va vrea s-o folosească?”
Thomas Edison a inventat becul după 2000 de încercări. Un tânăr reporter l-a întrebat ce zice despre numărul acesta imens de eşecuri iar Edison a răspuns: „Nu am dat greş niciodată. Am inventat becul. Întâmplarea a fost că acest proces a durat 2000 de paşi.”
La 46 de ani, după ce a pierdut drastic audienţa, Ludwig van Beethoven a surzit. Chiar aşa, surd a compus cele mai bune părţi ale operei sale, inclusiv trei simfonii chiar în ultimii ani de viaţă.
De aceea nu trebuie să ne gândim niciodată că TIMPUL NOSTRU a trecut. Cât suntem în viaţă, va fi întotdeauna ceva de învăţat.
Probabil că toţi aceştia de mai sus, nu aveau credinţa noastră, şi totuşi au făcut istoria.
Episcopul Edir Macedo
Deixe o seu comentário