Prietenul hoților
Domnul Iisus era cunoscut în epoca Lui ca prieten și tovarăș al hoților.
A rămas în casa lui Zacheu, șeful colectorilor de taxe; nu a condamnat-o și a iertat-o pe Magdalena, prostituata; răspundea chemării celor marginalizați din acea perioadă- ologi, orbi, cerșetori, leproși. În fine, persoane discriminate de societate și care nu erau acceptate de religie.
Azi nu s-a schimbat nimic în legătură cu aceasta. Și în multe locuri, inclusiv religii și chiar bisericii, ‘’persoane de acest tip’’ sunt ignorate. Iar acuzațiile, în general sunt că ele ‘’dau mult de lucru’’, ‘’deranjează slujba’’, ‘’iau timp’’.
Dar nu pentru aceste persoane Iisus a venit și a dat exemplu care, ca și creștini trebuie să-l urmăm?
‘’În timp ce Iisus ședea la masă în casa lui Levi, mulți colectori de taxe și păcătoși ședeau acolo la masă cu El și cu ucenicii Lui; căci erau mulți care Îl urmau. Când cărturarii care erau farisei au văzut că El mănâncă împreună cu păcătoșii și colectorii de taxe, i-au întrebat pe ucenicii Lui: De ce mănâncă [și bea] cu colectorii de taxe și cu păcătoșii? Însă Iisus i-a auzit și le-a zis: Nu cei sănătoși au nevoie de doctor, ci cei bolnavi! Eu n-am venit să-i chem pe cei drepți, ci pe păcătoși!’’ Marcu 2:15-17
Îmi amintesc că am crescut auzind că la Centrul de Ajutor ‘’existau doar hoți și prostituate’’, că episcopul Macedo era șeful lor și din această cauză era o biserică de persoane ignorante.
Ce bine! Semn că el face exact ce Domnul Iisus a făcut și ar fi continuat să facă dacă era în mijlocul nostru, omenește vorbind, din moment ce în duh, El îi folosește pe robii Săi pentru această misiune.
Nu este întâmplător că Centrul de Ajutor este prezent în atâtea locuri considerate rău famate.
Închisori, colțuri, instituții de recuperare a minorilor, străzi, etc… căutând să fi prieten (pentru că a duce cuvinte de încurajare și a vorbi adevărul e cea mai bunădovadă de prietenie pe care o putem da cuiva) cu deținuții, prostituate, infractori mici, cerșetori și multe alte grupuri de persoane care trăiesc la marginea societății și sunt disprețuite de ea: victim ale violenței domestic, adolescente gravide și neajutorate, viciați…
‘’Prietenul hoților’’ de 36 de ani, generează conștientizarea că a face Lucrarea lui Dumnezeu e mult mai dificil decât se poate imagina, pentru cine fdorește să facă ce îl mulțumește, dar e simplu și satisfăcător pentru cel care vede în celălalt reflexia lui însuși.
A colaborat
Jaqueline Correa
Deixe o seu comentário