“FIE-ŢI FRICĂ, FIE-ŢI FOARTE FRICĂ!”

Fraza tradusă motamo de mai sus, era foarte faimoasă în anul 1986, datorită filmului de groază „Musca”. Începând cu debutul acestui film, fraza a fost folosită de iubitorii de filme şi nu numai.

Frica se dovedeşte a avea pentru mulţi oameni un efect paralizant ce îi împiedică să ia decizii ori să meargă mai departe cu viaţa lor.

Într-o frecvenţă redusă, există cazuri extreme când frica se manifestă sub forma atacurilor de panică care nu este nimic altceva decât un atac al fricii asupra fiinţei umane care o face pe aceasta incapabilă de a mai acţiona în vre-un fel.

Desigur că există anumite lucruri care ar face orice persoană să se teamă, dar sunt şi alte motive de frică care sunt doar iluzii, fantasme ce încearcă să ne intimideze. Spre exemplu: Vă amintiţi atunci când eraţi micuţ şi vă era frică de întuneric? Părinţii încercau să vă asigure că n-are de ce să vă fie teamă, dar dvs. nu vă linişteaţi ci plângeaţi în continuare fiind terifiaţi la gândul că veţi dormi singur în cameră.

Mai târziu, după ce v-aţi maturizat, a-ţi înţeles că acesta era doar un fenomen al naturii în care ziua este lumină, iar noaptea întuneric şi că nu aveaţi de ce să vă fie frică.  Astăzi poate că aşteptaţi nerăbdător să vină noaptea pentru că ştiţi că odată cu noaptea vine şi momentul de a merge acasă şi de a vă odihni după o zi grea de muncă.

Motivele de astăzi ale fricii fiinţei umane, nu sunt foarte diferite de cele ale copilăriei care erau doar o creaţie tulburătoare a creierului menită să ne sperie. La fel ca şi teama copilăriei se întâmplă şi cu teama de ameninţările problemelor ce ne bat la uşă. Adeseori, problemele încearcă să ne inducă frica şi nesiguranţa sub aceiaşi manieră în care o face un câine care latră feroce dar nu are capacitatea de a învinge inteligenţa şi forţa umană. El însă, lansează lătratul său înfiorător spre intimidarea noastră chiar dacă şi el şi poate că şi noi ştim că nu are forţa şi înţelepciunea necesară pentru a ne înfrânge.

Realitatea în schimb este că de cele mai multe ori, omul uită că este superior câinelui datorită lătratului său zgomotos ce creează teama în creierul fiinţei umane care în cele din urmă ajunge să o ia la fugă înspăimântat.

Aşa lucrează răul din această lume. El ştie că nu-i poate distruge pe aceia care cred în Iisus Hristos, dar, deasemenea, este conştient că ne poate face să ne fie frică şi să ajungem la concluzia că suntem pierduţi. Aminti-ţi-vă atunci că la fel cum teama de întuneric s-a dovedit a fi o iluzie, şi teama pe care o provoacă răul este numai o iluzie care poate să ne afecteze doar dacă îi acceptăm mental fantasma. Doar dacă ajungem să credem în înşelătoriile sale mincinoase.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *