Un adolescent și-a ucis frații din cauza televizorului

El i-a înjunghiat pe băieți cu 116 de lovituri de cuțit și nu arată nicio remușcare. Citiți

reproducao.300x200O zi, aparent, normală în casa familiei Vidinhar, într-o suburbie liniștită din West Point, Utah, în Statele Unite. Tatăl, militar, era într-o misiune în Alabama. Mama a ieșt cu cele trei fiice și l-a lăsat pe Aza (în centrul fotografiei), fiul cel mare, pe atunci în vârstă de 15 ani, să aibă grijă de cei doi frați mai mici, Alex de 10 ani, și Benjie de 4 ani.

Când mama s-a întors, a avut cea mai proastă surpriză din viața ei. Aza nu era acasă, iar cei doi frați mai mici erau morți, înjunghiați. Disperarea ei a atras atenția vecinilor, care a alertat, imediat, poliția. Aza a fost găsit de polițiști câteva ore mai târziu la câțiva kilometri de casă, mâncând liniștit într-un restaurant cu autoservire.

Dacă uimirea mamei a fost imensă atunci când și-a găsit fiii morți, următorul șoc a înrăutățit totul: Aza a mărturisit că și-a ucis frații deoarece și-a pierdut răbdarea atunci când ei se uitau la televizor cu volumul prea tare și i-au ignorat cererea de a micșora volumul. Unul dintre băieți a avut 88 de lovituri de cuțit, iar celălalt, care a rămas cu cuțitul înfipt în gât, 28.

Unda de șoc produsă de ce s-a întâmplat i-a cuprins pe toți vecinii, care vedeau în Aza doar un copil liniștit și studios care nu atrăgea prea multă atenție. Arestat, el și-a mărturisit dubla crimă. Judecat, instanța locală a făcut o înțelegere neobișnuită: Aza urma să stea la o școală de corecție până la împlinirea vârstei de 21 de ani pentru moartea lui Alex, astfel, va putea fi judecat din nou, pentru moartea lui Benjie, iar după aceea, ca adult, dacă se va comporta bine în arest.

Indiferență față de viața altor oameni

Dar băiatul a încălcat înțelegerea în anul următor. A atacat un alt deținut, cu o mătură. A spus poliției că nu l-a omorât doar pentru că agenții școlii de corecție l-au întrerupt. Răceala lui i-a uimit chiar și pe cei mai experimentați agenți. Pentru tentativa de omorâre a colegului său, băiatul a fost judecat din nou în mai 2015, acum în vârstă de 17 ani. Din nou, răceala lui i-a uimit pe toți: n-a avut nici cea mai mică reacție atunci când judecătorul l-a condamnat la 15 ani de închisoare pentru moartea fraților săi și la 5 ani pentru tentativa de omorâre a deținutului. Numai că, de data asta, el va merge la Penitenciarul Statului din Utah, o instituție corecțională pentru adulți.

Acuzarea, în timpul procesului, a subliniat că Aza are „o indiferență profundă față de viața altor oameni sau sentimentele părinților lui”. Când i s-a permis să vorbească cu judecătorul în apărarea lui, băiatul a afirmat, simplu, că „n-are nimic de declarat”. Deși apărarea a invocat nebunia inculpatului, a fost condamnat.

Apocalipsa

Din nefericire, astfel de cazuri sunt tot mai frecvente în știrile internaționale. Sunt omorâți oameni din motive banale în fiecare zi, în multe țări, chiar și în cartiere liniștite ca cel din West Point. Nu am fost lipsiți de avertizare, deoarece de milenii, Biblia a prevăzut fapte ca aceasta: ”Şi, din pricina înmulţirii fărădelegii, dragostea celor mai mulţi se va răci” (Matei 24.12). Iar Cuvântul Sfânt, când afirmă asta, spune că acest lucru va fi unul dintre multele indicii că Sfârșitul Timpurilor va începe. Un semn clar al Apocalipsei.

Dacă, în momentul scrierii acestui verset, se avea în vedere viitorul, acum vedem că prezentul nostru are mai mult de-a face cu ultima carte a Bibliei decât am crezut. Dar, mulți încă insistă să nu recunoască asta.

Vă mai îndoiți că începutul durerilor, prevăzut de Domnul Iisus, deja se întâmplă? Ați căutat Mântuirea dumneavaostră sau, ca mulți alții, persistați în greșeala de a o lăsa pentru mai târziu?

Aflați mai multe la slujbele de la cel mai apropiat Centru de Ajutor Spiritual. Dacă aveți nevoie chiar acum de o îndrumare spirituală, sunați la Linia SOS Spiritual (021 255 7300 sau 0721 805 569).

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *