La Frizer

Un om a mers la frizer ca să-și tundă părul și să-și taie barba. În timp ce frizerul și-a început lucrul, ei au început să poarte o conversație interesantă. Au vorbit despre multe lucruri și despre diverse obiecte. În cele din urmă au început să vorbească despre Dumnezeu, iar frizerul a declarat :

“Eu cred că Dumnezeu nu există.”

“De ce spuneți asta?” a întrebat clientul. “Trebuie doar să ieșiți pe stradă și veți realiza că Dumnezeu nu există. Spuneți-mi, dacă Dumnezeu există, ar fi atâția oameni bolnavi? Ar fi atâția copii abandonați? Dacă Dumnezeu ar exista, nu ar fi nici suferintă și nici durere. Nu-mi pot imagina un Dumnezeu iubitor care să îngăduie astfel de lucruri.”
Clientul s-a gândit un moment, dar nu i-a raspuns deoarece nu a vrut sa stârneasca o ceartă. Frizerul și-a terminat treaba, iar clientul a părasit frizeria.

Chiar când a ieșit din frizerie, a văzut pe stradă un om cu păr mare, încâlcit și murdar și o barbă mare.  Arăta murdar si neîngrijit. Clientul s-a întors la frizerie și i-a spus frizerului :
“ Știți ce? Frizerii nu există.”
”Cum puteți spune asta? A întrebat frizerul surprins. “Sunt aici , sunt un frizer și tocmai te-am aranjat!”
”Nu!” a exclamat clientul. “Frizerii nu există, și dacă ar exista atunci nu ar fi nici oameni cu par lung și murdar și cu barba  netăiată, cum e omul acela de afară.”

” Ah, dar frizerii există! Asta se întâmplă când oamenii nu vin la mine.”

“Exact!” a afirmat clientul. “Asta e ideea! și Dumnezeu există! Asta se întamplă când oamenii nu vin la El și nu-L caută pentru a-i ajuta.  De aceea este atâta suferință și durere în lume.”

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *