Secretul rugăciunii Tatăl Nostru

Trebuie să luptăm în fiecare zi

ThinkstockPhotos-481008699.300x200Atunci când ucenicii I-au cerut Domnului Iisus să-i învețe cum să se roage, El a recitat rugăciunea Tatăl Nostru. Cu toate astea, învățătura era ca ei să folosească acele cuvinte – sau chiar altele – ca să-și exprime sentimentele, vorbind din inimă și sincer cu Dumnezeu.

Pe site-ul său, scriitorul și vorbitorul Renato Cardoso explică: „Rugăciunea Tatăl Nostru nu ne-a fost dată ca să fie repetată mecanic în fiecare zi. Ea servește ca ghid despre cum trebuie să ne facem rugăciunile în fiecare zi”.

Adică, trebuie să ne gândim și să credem în ceea ce se spune în ea, fără să avem o atitudine mecanică.

Pâinea noastră

Printre multe învățături pe care Tatăl Nostru ni le dă este și secretul luptei de zi cu zi, al căutării unui obiectiv, oricare ar fi el.

„… pâinea noastră cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi…”, a spus Iisus (Matei 6:11). Potrivit lui Renato Cardoso, în aceste cuvinte este una dintre cele mai importante porunci ale Domnului, și anume cea de a lucra în fiecare zi.

„E puterea de a face ceva în fiecare zi”, afirmă el, care reproduce pe site-ul său:

• Pâinea noastră: Ce avem nevoie;
• Cea de toate zilele: Trebuie să căutăm ce avem nevoie în fiecare zi; nu ajunge să căutăm astăzi pentru întreaga săptămână;
• Dă-ne-o nouă astăzi: Indică faptul că această rugăciune trebuie făcută la începutul zilei, atunci când ziua de „astăzi” este, încă, înaintea noastră.

Secretul, pe care nu toți îl pot înțelege în rugăciunea pe care Iisus ne-a dat-o, este acesta: cu fiecare zori de zi, să căutăm ce vrem să realizăm în acea zi. Să ne gândim la fiecare pas pe care-l facem și să mergem înainte cu credință, pentru că, astfel, Dumnezeu ne va binecuvânta.

Chiar și Renato Cardoso urmează acești pași, după cum însuși afirmă: „Sunt martor al acestei puteri. De când am început să fac asta, viața mea spirituală a atins un alt nivel”.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *