Tânără dependentă de mâncare cere ajutor pe internet

comida3-690x460Pe data de 1 noiembrie, tânăra Samara Castro (foto dreapta) a publicat un video pe rețeaua ei socială în care cere ajutor ca să lupte împotriva dependenței ei: mâncarea.

În postare, ea plânge și vorbește despre problema ei, care pentru mulți poate părea simplu de rezolvat, dar pentru ea este ceva care cauzează multă suferință. “Când sunt tristă, vreau să mănânc. Când sunt furioasă, vreau să mănânc. Când sunt fericită, vreau să mănânc. Este o situație încât nu mai știu ce să fac” mărturisește ea.

Învinge compulsia

Video-ul a fost văzut de 20 de milioane de ori și nenumărate persoane s-au identificat cu agonia fetei, care a cerut  sfaturi ca să-și înfrâneze dorința constantă de a mânca.

Compulsia alimentară este o dependență, în ciuda faptului că sunt persoane care subestimează situația. Nu doar drogurile ilicite viciază. Mâncarea, cafeaua, ciocolata, dulciurile cauzează și ele dependență.

“Când vorbim de vicii, vorbim de răul secolului. Este o boală considerată de psihiatrie ca fiind incurabilă, progresivă și fatală. Cine are un viciu, nu recunoaște că este un viciat. Acest rău intră pe o cale mascată” avertizează specialistul Rogerio Formigoni, care timp de mai mulți ani a fost dependent de diferite tipuri de droguri și azi, vindecat, ajută mii de oameni în toată lumea.

Ai nevoie  să scapi de un viciu sau cunoști pe cineva care are nevoie de ajutor?

Vino să participi la Tratamentul împotriva Viciilor, duminica la ora 15

Catedrala Credinței- Șos. Fundeni nr. 11, sector 2 București

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *