Regulile unui reality show rusesc permit violul și crima

thinkstockphotos-512909276-690x460Pe data de 1 iulie 2017, 15 bărbați și 15 femei vor intra într-o arenă de peste 9 kilometri pătrați montată într-o pădure din Siberia- unde temperatura variază între – 40 grade (iarna) și 35  de grade (vara)- ca să participe la reality show-ul ”Game 2: Winter”, organizat de omul de afaceri rus Evgheni Pyatkovsky.

Obiectivul este să rămână 9 luni în mijlocul sălbăticiei, luptând împotriva insectelor veninoase, lupilor și chiar a urșilor. La final, premiul care este în jur de 1,5 milioane de euro va fi împărțit între supraviețuitori.

Proiectul lui Pyatkovsky include două mii de camere instalate în locuri strategice ale pădurii, plus minicamere care vor fi purtate de fiecare participant. Ce atrage mai mult atenția asupra emisiunii sunt regulile (sau lipsa lor). Omul de afaceri rus a afirmat că orice pretenție a participaților va fi ignorată. Ei vor fi responsabili să-și vâneze mâncarea și dacă vor fi bolnavi, vor fi nevoiți să se vindece singuri. Nici chiar crimele comise în arena nu vor cauza interferențe în reality-show.

“Totul este permis. Lupte, alcool, crime, viol, fumat, orice lucru. Totul va fi scris într-un document care va fi semnat de participanți înainte de începerea show-ului”, a declarat Pyatkovsky ziarului britanic Daily Mail.

Departamentul de poliție din Rusia a declarat însă, că în cazul în care vor fi comise crime, oamenii vor fi trași la răspundere. Omul de afaceri nu ia în seamă această decizie.

Totul pentru bani

Pyatkovsky va filma oamenii în condiții fizice și psihologice extreme, 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, timp de 9 luni, cu scopul de a obține un profit cât mai mare, iar cei 30 de participanți își vor risca viața pentru premiu.

“Căci iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor, iar unii, care au tânjit după ea, au rătăcit de la credinţă şi s-au străpuns singuri cu multe dureri”

afirmă Biblia în 1 Timotei 6.10.

Pe blogul său personal, episcopul Edir Macedo explică că ”banul nu este rău. Rea este pasiunea pentru el.” Această pasiune stimulează oamenii să se arunce în cele mai iresponsabile ”aventuri”, punându-și în risc viața și trupul care au fost date de Dumnezeu fiecăruia dintre noi.

“Suflete au fost aruncate în iad pentru că și-au dedicat lui lăcomia nestăpânită. Setea, foamea și idolatria cu privire la bani au fost atât de puternice, încât unii și-au  oferit sufletul diavolului în schimbul banului” afirmă episcopul.

După spusele lui, iubirea de bani face ca victimele sale să creadă că partea materială este cea mai importantă în viețile lor. “Din acest motiv, cine îl iubește  omoară, fură, trădează, distruge, în fine, este capabil să facă orice lucru ca să-l aibă.”

Este nevoie să fii atent ca să judeci toate lucrurile și să știi ce va aduce daune sau beneficii duhului tău.

Crezi că participarea la un reality show ca acesta, poate să fie un lucru bun pentru acești oameni?

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *