Două grupuri

Într-o lume de aproape 8 miliarde de oameni, există doua grupuri înaintea lui Dumnezeu: cei care tânjesc după dreptate și cei care nu tânjesc.

Când Dumnezeu s-a uitat la Sodoma și Gomora, nu a fost doar din cauza faptului că aceste orașe erau în totalitate corupte, dar a fost întocmai că locuitorii lor făceau parte doar dintr-un grup: cei care nu doreau dreptate.

Acest lucru a fost clar când Avraam L-a întrebat cu privire la acest lucru, spunând:

Vei nimici de asemenea pe cel drept cu cel stricat? De ar fi cumva cincizeci de drepți înăuntrul cetății: vei nimici de asemenea și nu vei cruța locul pentru cei cinzeci de drepți care sunt în el?… Iar DOMNUL a spus: Dacă găsesc în Sodoma cincizeci de drepți înăuntrul cetății, atunci voi cruța tot acel loc din cauza lor.”

Geneza 18:23-26 

Avraam mai avea puțină speranță. La urma urmelor nepotul său Lot și familia lui locuiau acolo. Din cauza  asta a întrebat de 5 ori până să ajungă la 10 persoane și Dumnezeu i-a răspuns:

Nu o voi distruge din cauza a zece.”

Geneza 18:32

Nu erau nici măcar 10 persoane care doreau dreptate în Sodoma și Gomora… imaginează-ți putreziciunea locului! Și fie spus în treacăt, e posibil ca nici Lot cu familia lui nu doreau dreptatea, pentru că, chiar și atunci când au avut posibilitatea de a părăsi orașul, nu au vrut. Dumnezeu i-a scăpat din iubire pentru Avraam…


“Binecuvântați sunt cei ce flămânzesc și însetează după dreptate, pentru că ei vor fi săturați.”

Matei 5:6

Nu este necesar ca  persoana să trăiască în nedreptate, ca ea să dorească dreptatea. Sunt persoane și persoane.  Să ne amintim de cei doi hoți de pe cruce. Unul dintre ei a blasfemat contra Domnului Iisus zicând:

“Dacă Tu ești Cristos, salvează-te pe Tine Însuți și pe noi.”

Luca 23:39 

Numai prin bătaie de joc, se vede necredința cuiva care murea acolo pentru faptele sale criminale, neavand nicio urmă de regret pentru ceea ce a făcut.

Dar celălalt hoț l-a certat și i-a spus :

Nu te temi tu de Dumnezeu, pentru că ești sub aceeași condamnare?  Și noi, într-adevăr, pe drept; fiindcă primim răsplata cuvenită faptelor noastre; dar acest om nu a făcut nimic incorect.”

Luca 23:40-41

Vezi diferența, dintre cel care și-a batut joc de Domnul Iisus si cel care a recunoscut că Domnul Iisus nu avea ce căuta între ei pentru că era drept; sau mai bine zis, el și-a recunoscut greșelile și știa că pentru asta trebuia să plătească pentru ele, din acest motiv, a devenit un om drept.

Din acest motiv, Domnul Iisus i-a spus:

“Adevărat îți spun: Astăzi vei fi cu mine în paradis.”

Luca 23:43 

Acel hoț a devenit drept deoarece el și-a recunoscut greșelile.

Lângă Domnul Iisus pe cruce, cei doi hoți reprezentau toată umanitatea, deoarece noi toți greșim și păcătuim. Cu toate acestea, unii își recunosc situația și doresc dreptate, unii nu.

Acest lucru vrea să spună că nu este important ce ai făcut, dacă recunoști greșeala ta, te căiești și te intorci la Domnul Iisus, tu vei deveni drept, chiar dacă în  ochii umani, cum a fost in cazul hoțului de pe cruce, deja ai fost judecat și condamnat pentru ce ai făcut.

Dar dacă greșești și te justifici pentru asta, crezând că ai dreptul să greșești, să faci ce vrei cu viața ta, îndepărtându-te zi de zi de Domnul Iisus, într-o zi poate fi prea târziu pentru tine.
Deci sunt două tipuri de persoane: cele care doresc dreptatea și cele care nu doresc dreptatea. Tu din care faci parte?
În credință.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *