Ce îți spus ție însuți?

thinkstockphotos-531313524-690x460Foarte probabil că tu elogiezi oamenii. Le spui cât sunt de frumoși, că sunt minunați, deștepți, apreciezi calitățile lor și vrei să arăți acest lucru. Dar în privința ta? Ți-ai spus aceste lucruri ție însuți?

Trebuia să fie un obicei. Acest gând pretinde un tată să i-l transmită fiicei lui  ca s-o stimuleze să-și spună ei însăși cuvinte pozitive.

Cuvintele au putere. Cu siguranță ai auzit vorbindu-se despre aceasta. Este atât de adevărat, încât este un verset în biblie care vorbește despre cum puterea care este în ele aduce beneficiu trupului și îi recompensează pe cei care le folosesc corect.

“Din rodul gurii lui omul îşi satură fiinţa şi din venitul buzelor lui se satură.  Limba are putere asupra vieţii şi a morţii, iar cei ce o iubesc îi vor mânca roadele.”

-Proverbe 18:20-21

Ce este ”rodul gurii”? Nimic altceva decât cuvintele.

Este ceva atât de serios încât Domnul Iisus a avertizat că gura va vorbi din belșugul inimii (Matei 12:35). Cum dorești să spui cuvinte pozitive dacă nu-ți hrănești interiorul?

Ascultă ce-ți spune Tatăl tău

Dacă asculți și meditezi în Sfintele Scripturi care reprezintă Cuvântul Tatălui nostru Ceresc, inima ta va fi plină de lucruri pozitive în privința ta. Nu va fi greu să vorbești bine despre tine și despre ceilalți. Pare simplu și de fapt și este. Factorul ”complicație” este că nu toți sunt dispuși să-și hrănească duhul cu acest Cuvânt. Se umplu de cuvinte negative, au sentimente rele despre ei înșiși, acceptă greutatea comentariilor cum că nu sunt în stare, nu sunt buni îndeajuns, nu vor reuși, sunt inferiori.

De multe ori oamenii sunt obosiți, descurajați și nu au idee de motivul din cauza căruia li se întâmplă toate acestea. Oare ce-ți lipsește este să auzi cuvinte de credință?

Dar cum le auzi dacă nu te dedici să citești biblia?

Ești conștient că trupul tău are nevoie să se hrănească în fiecare zi și te străduiești în această privință. Aceeași nevoie o are duhul tău, și la fel ca și trupul, dacă îi dai un aliment de calitate bună, acest bine va deveni vizibil. Ce aliment ar fi mai bun decât Cuvântul lui Dumnezeu?

Fii atent. De fiecare dată când nu ești fericit cu tine însuți, când gândurile de inferioritate te bombardează puternic și nu găsești putere ca să reacționezi, acesta este rezultatul a ceea ce-i dai duhului tău.

Schimbă alimentul pe care i l-ai dat și vei vedea rezultatul.

”Gura mea va vorbi cu înţelepciune, iar gândurile inimii mele vor fi iscusite. ”- Psalmul 49:3

 

Sursa: universal.org

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *