CdA ajută rudele celor din tragedia din Santa Maria

Preotul Carlos Cucato, responsabil de lucrarea umanitară locală, a organizat acțiuni de solidaritate pentru a realiza donații de sânge și apă minerală.

 

În zorii zilei din ultima duminică(27) în jurul orelor 02:30, a avut loc în orașul Santa Maria în Rio Grande do Sul, un incendiu la clubul de noapte Kiss, localizat în regiunea centrală a municipiului, care a avut ca bilanț parțial 231 de persoane moarte și mai mult de 100 de răniți, în majoritate tineri studenți. Echipa de Pompieri crede că incendiul a început de la un semnalizator aruncat de un membru al trupei care făcea show la petrecere. Din cauza dramei, prefectura orașului a decretat doliu oficial 30 zile și a anunțat contractarea de psihologi și psihiatrii pentru a acompania familiile victimelor.

 

Pentru a sprijini rudele, prietenii și persoanele apropiate ale victimelor, voluntarii de la CdA din Santa Maria și din regiunile apropiate fac o lucrare umanitară intensă, cu scopul de a ajuta și micșora durerea.

 

‘’De când am știut de tragedie am trimis măști, mănuși de unică folosință și circa 150 de voluntari ai grupului Puterea Tânără, ai Agentului Comunitar și Godllywood încă  sunt la datorie. Pe lângă asta, am trimis apă și alimente pentru persoanele care ajută la salvare și acelora care se află în local pentru a face recunoașterea trupurilor’’ a povestit preotul Carlos Cucato, responsabil de lucrarea locală.

 

După spusele preotului, mai mult de 200 de voluntari sunt duși cu autobuzul la Spitalul din Santa Maria și la  cei apropiați pentru a realiza donații de sânge celor spitalizați. El subliniază că acest număr de persoane va continua să crească,  până când  ajutorul și prestarea serviciilorsă fie complet realizate.

 

‘’Cred că dorința noastră reflectă dorința lui Dumnezeu în acest moment: de a aduce aproape aceste familii care suferă, de a le consola și de a le întări. A face posibilul pentru a ajuta este duhul Centrului de Ajutor’’ comentează episcopul Edir Macedo pe blogul său official.


În acest moment de doliu este nevoie să ne unim forțele. ‘’Cer ca să includeți familiile acelora care au suferit din cauza tragediei în rugăciunile . Deja ajutăm pompierii și în Rio Grande do Sul există o solidaritate pentru donarea de sânge și strângerea apei. Cu cât există mai mult sprijin, mai bine’’, a apelat preotul Cucato.

 

 

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *