Atacurile din Turcia, Elveția și Germania au făcut 12 morți și zeci de răniți

site-690x460Preotul responsabil de biserica din Berlin a spus că nici un membru al Bisericii nu a fost atins în în posibilul atac.

Turcia

Ambasadorul Rusiei în Turcia, Andrei Karlov (foto dreapta) a murit împușcat luni, 19 decembrie, în timp ce vizita o galerie de artă în Ankara, capitala turcă. Karlov ținea un discurs după ce a participat la expoziția ”Russia as seen by Turks” (”Rusia văzută de turci”), atunci când un bărbat înarmat, identificat ca fiind Mevlut Mert Altintas, de 22 ani, a tras în el. În fotografia alăturată, el vorbește, în timp ce  criminalul este chiar în spate în partea stângă.

Cele două țări au puncte de vedere diferite în privința războiului civil din Siria și imediat după atentat, atacatorul a strigat ”Allahu Akbar”( ”Allah este mare”), în apărarea Siriei, pe lângă alte cuvinte în sprijinul țării care este în război civil din 2011. Atacatorul a fost ucis de poliție.

La  câteva ore după aceea, un alt bărbat a fost arestat în Ankara, după ce a tras în sus în fața Ambasadei Statelor Unite. Focurile de armă ar fi un semn de protest.

Elveția

În aceeași zi, un alt atac a zguduit populația din Zürich, în Elveția. Un bărbat neidentificat încă, a intrat într-o moschee – loc de rugăciune pentru musulmani- și a tras în credincioși. Trei persoane au fost grav rănite. Atacatorul a fugit, dar a fost găsit mort, câtva timp mai târziu.

Germania

Un șofer care conducea un camion a intrat cu vehiculul în mulțimea care se afla într-o o piață faimoasă de Crăciun, în Berlin, capitala Germaniei. Locul (foto alăturat) este principala stradă comercială din Centrul orașului și s-a întâmplat  în momentul celei mai mari aglomerații, când era plin de localnici și turiști.

Autoritățile investighează posibilitatea unui act terorist, deși se știe că a fost intenționat. Cel puțin 12 persoane au murit și 48 au fost rănite. Poliția a prins un suspect care ar fi șoferul. Bărbatul care era cu el în camion a murit în timpul atacului.

Într-o lume în care ura și violența sunt constante, avem nevoie să căutăm  prezența lui Dumnezeu și protecția Lui.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *