Armele Superacţiunii

David a învins uriaşul care Îl provoca pe Iisus, a învins lumea arătând întregii Umanităţi că nici o situaţie, condiţie sau obstacol nu este de netrecut din moment ce avem mijloacele necesare pentru a învinge

Iisus ne-a îndemnat să ne menţinem o stare de spirit ridicată pentru că El când s-a făcut om pe Pământ, a reuşit chiar şi în  postura de om să învingă lumea.

„Acest mesaj este unul ce merită ascultat(citit). Este minunat pentru că şi eu vreau să înving aşa cum şi Iisus a învins… – acesta ar putea fi ceea ce mulţi gândesc atunci  când aud sau citesc cuvintele lui Iisus. Totuşi, unii uită că trebuie să Îl aibă pe Iisus alături pentru ca astfel să poată învinge.

Astăzi ne amintim că David a luptat şi a învins uriaşul, devenind astfel rege. În Biblie este scris:

„A alergat, s-a oprit lângă filistean, i-a luat sabia, pe care i-a scos-o din teacă, l-a omorât şi i-a tăiat capul. Filistenii, când au văzut că uriaşul lor a murit, au luat-o la fugă.” (1Samuel 17:51)

David nu a devenit rege în ziua de după ce l-a omorât pe uriaş. Între moartea uriaşului şi ajungerea la tron a lui David a existat un traseu ce a trebuit să fie parcurs. Era un drum pe care nimeni nu îl putea face în locul lui şi pe care trebuia ca David să-l facă de unul singur.

Totuşi atitudinea sa dintâi faţă de cel ce se arăta a fi cel mai mare obstacol pentru el, a fost începutul la tot, inclusiv la drumul lui David către tron. Acelaşi lucru se întâmplă şi cu mulţi dintre noi care ajungem la Dumnezeu datorită celei mai mari probleme pe care o avem. Şi care este tronul nostru? Mântuirea. Totuşi, amintiţi-vă că există şi alunecări(eşecuri)…” – a spus părintele Jorge Silva la Slujba Familiei ce a avut loc duminică, 15 ianuarie la ora 09:30 în Portugalia.

„În mijlocul drumului său, David a trebuit să aibă grijă ca inima lui să nu se umple de orgoliu, a trebuit să înfrunte tentative de omor din partea multora pe care îi  considera aliaţi sau chiar prieteni. Nici chiar familia nu l-a putut proteja. Toate acestea s-au întâmplat pentru ca el să fie împiedicat de a ajunge la obiectivul său: „tronul”. – a adăugat părintele.

Plecând de la povestea lui David părintele a transpus povestea în viaţa de zi cu zi a tuturor celor prezenţi. A arătat că mulţi trec prin lupte asemănătoare în ceea ce priveşte familia prietenii şi alţi oameni ce devin obstacolele lor înaintea cuceririlor dorite.

Totuşi a subliniat că există momente în viaţa fiinţei umane în care persoana trebuie să aleagă între cuceriri şi Dumnezeu. Scopul de a cuceri trebuie să rămână ferm şi nu trebuie să ne uităm la dimensiunile obstacolelor (lucru care încearcă să intervină în credinţa noastră) chiar dacă acel obstacol îşi face de cap faţă de noi.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *