A vorbi mult


A fi comunicativ, este o caracteristică  pozitivă, dar  a fi  ‘’vorbăreţ’’ poate deveni o problemă.

Un comentariu , glume care animă, opinii. Nu există cineva căruia să nu-i placă de o persoană care ştie să comunice bine, să distreze pe cine este în jurul său, să vorbească cu uşurinţă şi să se adapteze  ambientelor. A şti să-ţi  expui gândurile şi să-ţi exprimi opiniile cu claritate este o artă. Multe persoane care sunt timide suferă pentru că nu sunt  măcar puţin aşa.  Dar şi când dorinţa de a vorbi depăşeşte limitele bunului simţ, persoana ajunge să nu lase pe alţii să se pronunţe .

’’Toate persoanele care vorbesc mult au o mare facilitate de a se adapta nu doar locurilor, dar de asemenea situaţiilor. În ciuda faptului că sunt foarte reali, de obicei ajung  să vorbească fără să gândească, pentru că sunt impulsivi. În general, cine este foarte comunicativ mu îşi dă seaa când trebuie să tacă pentru a nu-i  deranja pe altul. Mereu cred că încă un cuvinţel nu va schimba nimic’’, a comentat psihologa Simone Pessunoto.

Conform spuselor specialistei, nimic din ceea ce este exagerat nu este sănătos. ‘’Aşa cum în unele situaţii, persoana care vorbeşte prea mult ajunge să fie interpretată  greşit, în principal pentru că nu  dă şansa nimănui de a vorbi mult timp. Ea este nerăbdătoare  şi nu aşteaptă ca celălalt să-şi completeze fraza pentru a răspunde sau chiar face un  comentariu. Uneori, ea se simte abandonată, crezând că nimeni nu dă importanţă subiectelor ei,  când într-adevăr ea nu lasă loc să existe un dialog, pentru că pare că doar ea vrea să vorbească’’ explică Simone.

Voinţa de schimbare

Pentru vânzătoarea Maria Mendes de 32 de ani, felul ei de a vorbi deranja de multe ori. ‘’În profesia mea mă ajută mult, dar îmi dau seama că în sensul sentimental şi chiar cu prietenii deranjează, pentru că ei chiar obosesc de cât vorbesc, dar pentru că sunt sinceri, îmi spun când trebuie să vorbesc mai puţin’’ a  comentat ea.

Conform spuselor Mariei, acum ea ştie în ce momente  trebuie sau nu să vorbească. ‘’Am învăţat şi asta a făcut din mine  o persoană mai bună, pentru că nu mai sunt  aşa nerăbdătoare’’ a finalizat.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *