5 motive pentru care oamenii nu citesc Biblia

Vă identificați cu vreunul dintre ele?

abre(1).300x200Pentru mulți oameni, în zilele noastre, Biblia reprezintă o „carte cu povești antice” care n-au nicio importanță; pentru a te apropia de Dumnezeu, nu e necesar să te gândești la ce este scris în ea.

Cu toate astea, în Biblie sunt îndrumări și învățături, astfel încât oamenii să obțină o viață binecuvântată de Domnul Iisus.

Iată mai jos 5 motive care-i fac pe oameni să abandoneze citirea Bibliei. Vă identificați cu vreunul dintre ele?

1) Se lasă pe mai târziu

Citirea Bibliei este același lucru cu punerea în practică a oricărei alte activități a zilei. De aceea, dacă persoana nu crede că citirea Bibliei e ceva important pentru viața ei, atunci, în mod evident, această practică va fi lăsată deoparte.

2) Nu se dorește un angajament față de Dumnezeu

Atunci când persoana vrea să se apropie de Dumnezeu și să mențină o alianță cu El, e firesc să caute mai multe informații despre Împărăția cerurilor, să dorească să se alimenteze cu Duhul Sfânt. De aceea, cine nu are un angajament față de Dumnezeu, n-are nici dorința de a citi Biblia, care este Cuvântul Său.

3) Se crede că Biblia este o carte care spune numai povești

Prin Cuvântul lui Dumnezeu, înțelegem gândurile Lui, aflăm cum gândește și ce vrea El pentru slujitorii Lui. Biblia nu este o simplă narațiune, ci una dintre modalitățile prin care trebuie să auzim vocea Domnului. Cine nu crede asta, nu simte nicio motivație ca s-o citească.

4) Nu se organizează un timp pentru lectură

Din cauza alergăturii cotidiene, problemelor, oboselii și altor factori, mulți nu-și rezervă un program pentru a medita la Cuvântul lui Dumnezeu. Nu este ceva ce se face în grabă sau „numărând orele până la terminarea lecturii”, din contră, trebuie să acordăm atenția cuvenită ca, astfel, să putem înțelege mesajul în mod corect.

5) Nu se face o lectură inteligentă

Printre cei care abandonează citirea Bibliei, este ceva obișnuit lipsa unei metode inteligente de a realiza această sarcină. De exemplu, pentru cine e un începător într-ale credinței, ar fi interesant să înceapă citind evangheliile din Noul Testament, pentru că în ele sunt înregistrate îndrumări spirituale spuse de Domnul Iisus într-un mod simplu.

Dumneavostră ce credeți, de ce oamenii nu citesc Biblia? Lăsați un comentariu pe această temă. De asemenea, împărtășiți acest mesaj pe rețelele sociale.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *