Care este vocea care vă conduce viața?

Înțelegeți că gândurile dumneavostră reprezintă vocea de care ați ales să ascultați

ThinkstockPhotos-179227415.300x200Toată viața dumneavostră depinde de gândurile pe care le aveți. Dacă ele sunt în conformitate cu gândurile Lui Dumnezeu, nimic nu va putea să vă distrugă. Totuși, este adevărat și opusul.

”Hoţul nu vine decât să fure, să junghie şi să prăpădească…” (Ioan 10:10)

Cum face asta? Prin gândurile care simbolizează o minte aflată la dispoziția lui.

Episcopul Macedo subliniază că, așa cum Duhul Sfânt folosește mintea slujitorilor lui, tot așa diavolul folosește mintea slujitorilor lui, nu doar pentru a-și distruge proprii copii, ci și pentru a-i distruge pe copiii Lui Dumnezeu. „Cel mai mare război al nostru începe în minte”, a evidențiat episcopul.

„Cum să intru în posesia vieții din belșug promise de Dumnezeu? Printr-o inspirație dată de El. Viața noastră depinde de ascultarea Cuvântului Lui Dumnezeu. Cuvântul care ne face să avem atitudini corecte”, explică el. Biblia vorbește despre gândurile Lui Dumnezeu.

Dumnezeu v-a dat putere să gândiți independent. El permite acțiunea diavolului, pentru că nu vrea ca cineva să-L urmeze din obligație. Lucifer a avut dreptul să se răzvrătească și să aspire la poziția Lui Dumnezeu, totuși a fost expulzat. Avem dreptul să facem cu viața noastră ce vrem.

Totul are o funcție în realizarea binelui, dacă suntem în disciplina Divină. Supuneți-vă gândurile gândurilor Lui Dumnezeu și nu treceți de limitele acestei discipline.

Războiul în care suntem implicați în fiecare zi este foarte subtil. Trebuie să avem o minte absorbită de gândurile Lui Dumnezeu, deoarece o distragere a atenției poate fi fatală.

Capul nostru trebuie să fie atent 24 de ore, de aceea Iisus a spus: ”Vegheaţi şi rugaţi-vă…” (Matei 26.41). Rugăciunea e importantă, dar vegherea este și mai importantă, ca să nu fim dezamăgiți în credința noastră.

Cum este gândirea dumneavoastră?

V-ați oprit vreodată să evaluați ce vă face rău? Ce încurajează în dumneavoastră gânduri despre lucruri necurate?

Iată sfatul pe care îl dă Cuvântul Lui Dumnezeu:

”Încolo, fraţii mei, tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună şi orice laudă, aceea să vă însufleţească” (Filipeni 4.8).

Asta trebuie să practicăm. Mintea care are acces la Dumnezeu este o minte curată, în ciuda comiterii greșelilor. Dar, păstrând-o curată, facem mai puține greșeli și oferim mai multe roade. Eu pot și trebuie numai să ascult de Dumnezeu și nu de alții.

Dumnezeu cunoaște intențiile gândurilor noastre. Oamenii vor totul de la Dumnezeu, dar nu vor să-și sacrifice viața, voința, pentru gândurile Lui.

Plinătatea Lui Dumnezeu depinde de încredințarea noastră deplină față de El.

”Dacă-L vei căuta, Se va lăsa găsit de tine, dar, dacă-L vei părăsi, te va lepăda şi El pe vecie” (1 Cronici 28.9)

Împărtășiți cu noi, la comentarii, cum ați combătut gândurile negative.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *