De ce avem nevoie să perseverăm?

perseverar_1600-825x425Dacă vreunuia dintre voi îi lipseşte înţelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă şi fără mustrare, şi ea îi va fi dată” (Iacov 1.5).

Nu contează mărimea credinței dumneavoastră, cel mai important e dacă o veți folosi cu înțelepciune sau nu! Iar Dumnezeu v-o dă fără cenzură, indiferent de cât timp sunteți la Centrul de Ajutor Spiritual sau de vârstă, ce contează e să nu descurajați, să nu vă îndoiți sau să nu renunțați, fiindcă dacă v-ați făcut partea, atunci trebuie să vă mențineți Sacrificiul viu, prin PERSEVERENȚĂ! Numai așa, ce vă umilea odată, va înceta să existe, iar visul dumneavoastră va fi realizat! Numai dumneavoastră înșivă puteți să-l împiedicați să se realizeze, de aceea nu descurajați, nu renunțați la încredere, nu priviți la dificultăți, la cuvinte negative sau sentimente care vor încerca să vă descurajeze și să vă pună îndoială în minte.

”Dar s-o ceară cu credinţă, fără să se îndoiască deloc: pentru că cine se îndoieşte seamănă cu valul mării, tulburat şi împins de vânt încoace şi încolo” (Iacov 1.6).

Credința este siguranța a ceea ce dumneavoastră și cu mine sperăm și pe care o manifestăm fără să ezităm, fără nici o îndoială! Pentru că, dacă într-un anumit moment credeți, dar vă îndoiți, atunci viața dumneavoastră se aseamănă cu valul mării, care vine și se întoarce, care acum e bine, acum e rău… acum e bolnav, acum sănătos, care e prosper sau sărac… adică, nu există nicio stabilitate, fiindcă există îndoială, cârtire, un vaiet constant în fața altora, cu problemele dumneavoastră, iar asta vă slăbește credința și nu vă face bine!

Tot ce e bun trebuie să fie permanent, stabil, căci asta este ce vrea Dumnezeu pentru viața dumneavoastră. Cu toate astea, îndoiala pune capăt la tot ce e bun și stabil, îl face pe om să aleagă ce e mai ușor și, în consecință, îl face să trăiască o viață frustrată, fiindcă nu și-a realizat visurile. Îndoiala nu permite victimei ei să aibă stabilitate în nimic, mai mult, putem spune că e adevăratul motor de pornire al nestatorniciei.

”Un astfel de om să nu se aştepte să primească ceva de la Domnul, căci este un om nehotărât şi nestatornic în toate căile sale” (Iacov 1.7-8).

Toți oamenii care dau mărturie vor trece și prin lupte, probleme, dar vor hotărî să creadă, să Sacrifice, SĂ PERSEVEREZE, să insiste. Nu vor fi ca cei care se îndoiesc, fiindcă acești oameni sunt nestatornici, iar ACEIA CARE-ȘI REALIZEAZĂ VISURILE SUNT OAMENII STATORNICI!

Când cineva nu-și menține Credința-sacrificială, e pentru că a fost nestatornic, chiar dacă a făcut ce era corect, cum ar fi să se roage, să sacrifice, să ierte, să dea zeciuială, să citească Biblia, să-i fie fidel soției sau soțului, să vină la Centrul de Ajutor, însă la un moment dat, a devenit nestatornic și a făcut opusul a tot ce am menționat și care este corect.

Această persoană ajunge să cadă în aceeași greșeală în care au căzut toate exemplele rele pe care le avem nu numai în ziua de azi, ci și în Biblie. Un exemplu a fost poporul evreu care a văzut Minunile Lui Dumnezeu în Egipt, dar când a ajuns în deșert, din cauza dificultăților, a început să se îndoiască și să cârtească.

Repetați după mine:

„Eu nu sunt dintre cei care renunță!”

„Eu sunt dintre cei care avansează prin Sacrificiu și care PERSEVEREAZĂ!”

„Eu sunt ales să depășesc problemele!”

„Eu sunt ales să-mi ating obiectivele!”

„Eu sunt ales să-mi realizez visurile!”

DA, SUNTEȚI TARE, SĂ FIȚI SIGUR DE ASTA!

Mențineți Sacrificiul dumneavoastră viu, prin:

Folosirea Credinței-inteligente și active pe care o aveți, prin participarea la Slujbele care sunt în conformitate cu visul dumneavoastră;

Rugăciune;

Evanghelizare;

Posturi;

Căutarea Duhului Sfânt;

Veghere.

Haideți, sunt alături de dumneavoastră!

Ep. Julio Freitas

Ep. Julio Freitas

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *