5 greșeli fatale pe care nu vreți să le faceți!

portas_5erros-465x314Sunt greșeli 100% omenești, fără ca cel rău să aibă vreo influență asupra comiterii lor… totuși, făcându-le, se va deschide o ușă greu de închis…

E vorba despre mine, dumneavoastră, noi… nimeni nu e imun față de comiterea acestor CINCI GREȘELI FOARTE GRAVE, de care diavolul poate profita ca să-l distrugă pe cel pe care l-a chemat Dumnezeu și l-a ales ca să-L reprezinte!

Ideea e că, deși am fost chemați și aleși de Dumnezeu, dacă vom permite ca una dintre cele cinci lucruri pe care le-am menționat să facă parte din noi sau lucrarea noastră, atunci chemarea noastră va fi distrusă.

De fapt, toți cei care au permis ca oricare dintre aceste 5 lucruri să facă parte din lucrarea lor, su fost respinși și îndepărtați. Mulți dintre ei au fost în mijlocul nostru… dar, nu mai sunt… și mulți dintre cei care sunt, din nefericire, din cauza acestor lucruri, pe viitor nu vor mai fi.

Dar, care sunt aceste greșeli? Puteți să le identificați în viața dumneavoastră?

1. FRICA

Este scris că Dumnezeu l-a condus pe poporul Său în deșert, ca să-l pună la încercare. Dar, de ce s-a întâmplat asta? Pentru că Dumnezeu nu vrea să piardă pe nimeni, de aceea El permite aceste încercări, ca să fim mereu acceptați. Toate încercările prin care dumneavoastră și cu mine am trecut, trecem sau vom trece sunt ca să ne maturizăm și Dumnezeu să fie glorificat. Totuși, suntem încercați și ca să dovedim diavolului că, în contradicție cu ce crede el, nu ne cunoaște în profunzime, intențiile noastre la care nu are acces, mintea și cu atât mai puțin inima noastră, la care nu are acces!

Dar… diavolul e viclean, aduce ispite, creează situații… și, prin reacțiile noastre, dovedim dacă dăm ascultare sau acceptăm acel gând. Și atunci? Ce face Dumnezeu? Ne supune la încercări, ca prin ele să dovedim și să arătăm diavolului, prin acțiunile, reacțiile și deciziile noastre, Cui slujim, Cui Îi suntem plăcuți: dacă nouă înșine, altora, Lui Dumnezeu sau lui.

Și tocmai frica de a greși i-a făcut pe mulți să greșească. Totuși, această frică e irațională, pentru că încercările nu vor fi niciodată pentru distrugerea noastră, ci pentru acceptarea noastră! Dumnezeu vrea să avem „notă maximă”, pentru Gloria Lui, pentru că El e Domnul nostru! Încercările, de fapt, sunt un proces de reînnoire, de maturizare… asta, desigur, atunci când nu ne este frică! De aceea, nu permiteți ca frica să facă parte din caracterul, lucrarea sau Credința dumneavoastră. Să nu vă fie frică de încercări sau provocări, pentru că ele sunt numai în avantajul dumneavoastră!

2. Nerăbdarea

Nerăbdarea i-a dus pe mulți la distrugere, nereușită, îndepărtare și, în cele din urmă, la „moarte”. Omul Lui Dumnezeu nu trebuie să fie nerăbdător… dar, cu ce? Cu dezvoltarea lucrării lui, pentru că ea nu se întâmplă peste noapte. Biserica e un trup și nu crește sau se dezvoltă peste noapte. Dar, din nefericire, din cauza nerăbdării multora, Duhul Sfânt e împiedicat să acționeze, pentru că unde este nerăbdare, acolo este nestatornicie. Observați că oamenii nerăbdători sunt nestatornici. Poate fac ce trebuie, dar fără să urmărească rezultatele! Orice persoană răbdătoare este constantă! Și ea nu folosește iluzia sau fantezia, ci Credința, conștientizând-o! De aceea, este împăcată cu ea însăși, dar asta nu invalidează faptul că există o revoltare!
Saul a fost nerăbdător și, din cauza asta, n-a reușit, iar povestea lui ne oferă o mare lecție: că trebuie să facem ce vrea Dumnezeu, care nu este carnal sau inspirat, ci răbdător (a nu se confunda răbdarea cu acomodarea). Domnul Iisus a avut răbdare și a manifestat-o, la fel ca alți mari eroi din Biblie.

Va continua…

Dumnezeu e cu dumneavoastră și eu, la fel!

Episcopul Julio Freitas

juliofreitas.com

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *