Teocrație, monarhie, dictatură, democrație sau ce?

monarquia-706x432Care ar fi cel mai bun sistem de guvernare pentru o națiune?

Un cetățean nu are dreptul să opteze pentru cel mai bun sistem de guvernare în țara lui, dar o poate face în viața sa personală. Slavă lui Dumnezeu,  pentru că fiecare om are dreptul și privilegiul să-și facă alegerea proprie, independent de ceilalți cetățeni. Aceasta este exact ceea ce Domnul Iisus le propune urmașilor Săi când spune:

“Veţi cunoaşte adevărul, iar adevărul vă va elibera.”

– Ioan 8.32

Chiar dacă guvernul din această lume nu oferă șansa de a alege sistemul de guvernare care să răspundă așteptărilor spirituale, prin Persoana Domnului Iisus Hristos avem acest drept. Este singura șansă și garanție de a avea o viață din belșug.

Când poporul lui Israel s-a stabilit în Țara Promisă, sistemul de guvernare era teocratic, adică, guvernul era condus de Duhul Sfânt prin profeții Săi  hotărâți de Dumnezeu. De aceea, nu exista dușman care să reziste Israelului. Marea Roșie,  Râul Iordan, sau chiar cele mai înalte ziduri din Ierihon nu erau nimic în fața Domnului Oștirilor de îngeri. Toți dușmanii au căzut înaintea poporului lui Dumnezeu până la cucerirea Țării Sfinte, pentru că erau călăuziți de Duhul Domnului Dumnezeului Cel  Atotputernic.

Același lucru este valabil și azi, în privința  poporului  care se spune că este al lui Dumnezeu. Fiecare creștin trebuie să aplice același sistem de guvernare (teocratic) în viața lui de zi cu zi, dacă vrea să ia în stăpânire Țara lui Primisă (mântuirea veșnică). Așa cum norul Divin călăuzea Israelul prin deșert noaptea și ziua fără încetare, Duhul Domnului îi călăuzește pe cei care se supun direcției Sale ( sistem teocratic).  Bineînțeles că în sistemul teocratic nu poate să existe corupție, minciună, înșelătorie și toate celelalte forme de nedreptate sau păcate. Toți trebuie să asculte de Cuvântul Celui Veșnic, într-un mod necondiționat. Aceasta a fost rețeta succesului lăsată de fiii lui Israel până la  cucerirea totală a Țării Promise.

Cu toate acestea, invidia vecinilor a căror sistem de guvernare era monarhia (împărăția oamenilor), i-a făcut pe cei care domneau în Israel să-I ceară Domnului același sistem, adică monarhia, care mai târziu devenea anarhie. De atunci s-a născut sclavia omului de către om.

Conceptul de teocrație (care formează Statul teocratic) a apărut din grecescul “theos” care înseamnă “Dumnezeu” și “kratein” care înseamnă “a domni, a guverna”, adică, teocrația înseamnă “Guvernarea prin Dumnezeu” sau “guvernarea divină”.

Întrebarea care se pune este: Cărui sistem de guvernare i te supui: teocratic sau “demo”-cratic?

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *