Gloria Necazului

Atât pentru cei născuți din Duhul Sfânt cât și pentru cei care sunt în acest proces, necazurile sunt extrem de importante pentru dezvoltarea credinței creștine. Dacă nu ar fi fost așa, Dumnezeu le-ar fi eliminat din mijlocul fiilor Săi.

Ce este necazul?

Probleme de sănătate, boli, probleme financiare nu au nici o legătură cu necazurile.

Necazurile învăluie probleme relaționate exclusiv cu credința creștină.
Persecuții, injustiții, umilințe, bârfe, trădări și calomnii ale fraților sunt unele situații care ating în mod direct credința.

Duhul Sfânt orientează fii Săi să nu se bucure doar în speranța Mântuirii. Dar de asemenea să se bucure în prețul care trebuie plătit pentru aceea glorie!

Adică, dacă există bucurie și fericire în siguranța mântuirii sufletului, de asemenea trebuie să existe fericire și bucurie când se trece prin necazurile credinței! Romani 5.1-2.

De multe ori creștinul seamănă ceea ce nu trebuie și culege roade putrede. După se plânge de “crucea sa grea”.

Este cazul căsniciilor greșite, prostituției, minciunilor, calomniilor și unei serii de fapte ale cărnii. Toate aceste lucruri generează conflicte, tristețe și dureri. Dar nu în legătură cu credința!

Adevăratele încercări mereu aduc beneficii pentru cei ai credinței. Și Dumnezeu permite ca ele să fie, pentru binele nostru.

Domnul a subliniat de o formă dublă gloria celor care trec prin încercări când a spus:

Ferice de cei care sunt persecutați din pricina dreptății… Nu din cauza păcatului sau nedreptății comise!

Ferice de cei persecutaţi din pricina dreptăţii,căci a lor este Împărăţia Cerurilor!Ferice de voi când oamenii vă insultă, vă persecută şi spun tot felul de lucruri rele, (minţind) împotriva voastră, din pricina Mea!Bucuraţi-vă şi veseliţi-vă, pentru că răsplata voastră este mare în ceruri! Căci tot aşa i-au persecutat şi pe profeţii dinaintea voastră!” Matei 5.10-12

Gloria acestei încercări este cea care produce perseverență, experiență și speranță. Virtuți indispensabile pentru menținerea Mântuirii sufletului.

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *