Dăruirea Duhului Sfânt

De ce majoritatea creştinilor nu au primit încă Duhul Sfânt dacă El a fost trimis pentru oameni? Ce te-a împiedicat să fi pecetluit cu Duhul Sfânt?

Lipsa credinţei, lipsa de merite, de dedicare totală?

Sunt multe motive.

Cred că cea mai mare barieră ce împiedică ca Duhul Sfânt să se pogoare s-a dovedit a fi lipsa dăruirii totale. Primirea Lui înseamnă să Îl ai în totalitate, în întreaga Lui Plenitudine. Cine este dispus să Îl primească, trebuie să fie dispus de asemenea să îşi sacrifice întreaga viaţă.

Este totul lui Dumnezeu pentru totul persoanei. Din nefericire, nu toţi sunt dispuşi să renunţe la viaţa sau la păcatele lor. Îl acceptă pe Iisus ca Mântuitor, dar nu Îl vor ca Domn. Vor să se bucure de viaţă dar nu vor nici un compromis serios cu nimeni. Nici măcar cu Iisus.

Această realitate nu se poate vedea în exteriorul persoanei, dar Duhul Sfânt, persecută interiorul uman. Această poziţie intimă caracterizează lipsa Duhului lui Dumnezeu. Ea s-a prefăcut că Domnul Iisus este Domnul şi Mântuitorul vieţii sale. Se preface că Îi este fidelă, se preface că este spirituală, se preface că Îl caută, se preface că este a lui Dumnezeu. Se preface, se preface şi iar se preface…

Vine anul nou, trece şi el, şi ea continuă să se prefacă.

În mediul politic, ceea ce se spune este: te prefaci că îţi împlineşti cuvântul, iar eu mă prefac că te cred. Fiecare se descurcă cum poate.

Este clar că Duhul Sfânt nu se preface că crede în dăruirea persoanelor ci, cunoscând şi cele mai adânci părţi ale interiorului uman, El se întristează. Pe de altă parte, diavolul se bucură, iar viaţa ei continuă să fie legată pe o durată nedeterminată.

Este la biserică, este un zeciuitor fidel, face provocări, rugăciuni, plânge, dar nu renunţă la libertatea de a păcătui.

Iisus a spus: „Cine crede în Fiul are viaţa veşnică; dar cine nu crede în Fiul nu va vedea viaţa, ci mânia lui Dumnezeu rămâne peste el.” (Ioan 3:36)

Obs.! A crede d.p.d.v. al semnificaţiei originale biblice înseamnă a te dărui, trup, suflet şi duh în mod necondiţionat.

Ep. Edir Macedo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *