Credință și Imaginație

Credința Inteligentă nu este orice lucru.

Se crede în invizibil pentru a face posibil imposibilul. Dar, este necesar să se asocieze credința cu imaginația.

Credința este siguranță. Totuși, este imposibil să se aibă siguranță de ceva ce nu se imaginează.

A visa, a avea viziune, a profetiza (a mărturisi) sau să se imagineze ceva ce se dorește este lucrarea Duhului lui Dumnezeu în slujitorii Săi și face parte din credința cuceritoare.

După aceea,voi turna Duhul Meu peste orice făptură. Fiii şi fiicele voastre vor profeţi, bătrânii voştri vor visa visuri, iar tinerii voştri vor avea viziuni!” Ioel 2.28

Credința Duhului imaginează viitorul materializat în prezent. Și se menține concentrată pe acest obiectiv până se realizează.

De aceea, credința este o încredere neclintită în lucrurile care se așteaptă (lucruri care se imaginează), și o puternică încredințare despre lucrurile care nu se văd (fapte vizibile în vis). Evrei 11.1

Nu putem separa credința de imaginație.

Cineva cu un caracter rău, foarte greu de suportat, vrea să schimbe întregul comportament al său. Nu mai vrea să fie așa.

Când află că, credința în Iisus este capabilă să facă totul nou, inclusiv ca persoana să fie o nouă creatură, atunci se naște dorința de a se schimba.

Din acel moment, se imaginează o nouă creatură, blândă, umilă, bucuroasă și plină de pace. Imediat, se caută acest lucru, prin intermediul credinței, folosind resursele ei: meditarea în Cuvântul lui Dumnezeu, rugăciune, post și mai presus de tot, abandonul păcatelor.

Această acțiune a credinței provoacă reacția Duhului Sfânt pentru a genera în ea noua creatură atât de mult visată.

“Dar celui ce bea din apa pe care i-o voi da Eu, nu-i va mai fi sete în veac, ci apa pe care i-o voi da Eu va deveni în el un izvor de apă, ţâşnind spre viaţa veşnică.” Ioan 4.14

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *