Ce ați face dvs în locul lui Avraam?

Ce ați face dvs dacă Dumnezeu v-ar spune să oferiți pe unicul dvs fiu ca sacrificiu pentru El? Lecția de astăzi ne va arăta că această realitate a fost trăită de slujitorul lui Dumnezeu, Avraam. Vom vedea valorile și implicațiile importante ce au fost trăite de către tatăl credinței. Și cum, de o formă minunată, el a fost aprobat și a primit răspuns de la Dumnezeu.

I- De ce Dumnezeu l-a încercat pe Avraam de această formă?

Propozitul lui Dumnezeu în a-l pune pe Avraam la această încercare atât de dificilă a fost de a-i mări credința pe care el o avea, dându-i o victorie mai mare prin intermediul unei cunoașteri mai mari despre Dumnezeu și despre Planul Lui. În acest proces al încercării, Avraam a avut oportunitatea de a demonstra ascultare și de a crește din punct de vedere spiritual. Dumnezeu a vrut să vadă inima lui Avraam. Dumnezeu a vrut să verifice dacă Avraam Îl iubea mai mult decât pe fiul său Isaac și să testeze credința lui în legătură cu promisiunea de a-l face o mare națiune.

II- Posibile conflicte și întrebări trăite de Avraam

1 – Avraam a trecut printr-un mare conflict. Ca tată, îl iubea pe fiul său Isaac. Cu toate acestea, ca slujitor al Domnului, știa că trebuia să asculte;

2- Nu exista niciun motiv din partea lui Dumnezeu ce să poată justifica această cerință;

3- Cum să sacrifice fiul înaintea unei promisiuni de a deveni o mare națiune începând de la acest fiu?

III – Ascultare imediată

Chiar dacă nu înțelegea motivul ordinii date de Dumnezeu, Avraam a ascultat imediat (Geneza 22.3). Posibil, că între timp ce mergea spre arderea de tot, o furtună de gânduri au apărut în mintea lui Avraam. Cu toate acestea, prin credință el mergea în ascultare față de Domnul.

IV – Avraam credea că Dumnezeu îl va învia pe fiul lui, Isaac.

Spunându-le slujitorilor lui: ”Rămâneţi aici… ne vom închina, iar după aceea ne vom întoarce la voi.” (Geneza 22.5), înțelegem pe deplin că Avraam credea că după ce va oferi fiul în sacrificiu pentru Dumnezeu, El îl va învia, ca promisiunile făcute anterior de Dumnezeu să se îndeplinească. Acesta a fost punctul cel mai înalt al credinței lui Avraam. Aceeași credință este trăită de cei ce se dăruiesc Domnului, acceptându-L ca Mântuitor al vieților lor. (Romani 10.9-10).

Episcopul Edir Macedo



Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *